Чи можна фотографувати сплячих людей: забобони, які обіцяють біди

Читать на русском
Автор
8016
Чому не можна фотографувати сплячих людей
Чому не можна фотографувати сплячих людей. Фото stylenews.ru

На час сну люди стають беззахисними та вразливими для злих духів

У народі існує безліч прикмет і забобонів, пов’язаних з різними речами. Більш популярні прикмети з дзеркалами, натільними хрестиками, порогом будинку та багатьма іншими подіями. Також відомі забобони про те, нібито не можна фотографувати людей, які перебувають у стані сну.

Забобонні люди вважають такі знімки провісниками лиха, пише rsute. Вірять, що це забирає сили сплячого і передвіщає йому страшні хвороби, і навіть смерть.

Звідки взялася прикмета про те, що не можна фотографувати сплячих людей

Наприкінці ХІХ століття у Європі пішла дивна мода на фотографування нещодавно померлих людей, зокрема дітей. Їм наносили макіяж, вбирали в костюми, надавали їм натуральні пози і давали сісти так, наче вони живі. Підкреслимо, що такі посмертні кадри на той час були модними і вважалися справжнім мистецтвом.

Зараз такий "креатив" вважається поганою ознакою у забобонних людей.

Чому не можна фотографувати сплячих людей

З давніх часів вважалося, що під час сну душа людини залишає своє фізичне тіло і вирушає мандрувати іншими світами. Саме в цей час сплячі стають незахищеними та вразливими для злих істот. Сплячих забороняється не те, що фотографувати, а просто чіпати, перевертати, переносити, бо повернувшись, душа може не знайти своє тіло.

На знімок сплячої людини, як вважається, можуть навести пристріт або порчу.

Чому не можна фотографувати людину: раціональний підхід

Люди, які не вірять у забобони, вважають, що нічого страшного в тому, щоб фотографувати сплячого, немає. Єдине, про що потрібно пам’ятати – це дозвіл самої людини на подібні знімки, адже ніхто не хоче, щоб вдиралися в його особистий простір без дозволу.

Раніше "Телеграф" пояснював, чи потрібно завішувати дзеркало, якщо у будинку хтось помер.