Чи можна носити золото та срібло разом: ви будете здивовані

Читать на русском
Автор
740
Носити срібло та золото одночасно цілком безпечно (зображення створено за допомогою ШІ)
Носити срібло та золото одночасно цілком безпечно (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, чи можна носити разом срібло та золото.

Багато хто вважає, що срібні та золоті прикраси не можна носити разом, бо це шкідливо для здоров'я. Давайте розберемося, чи дійсно поєднання цих металів так негативно діє на організм.

Прикмети

За народними повір'ями, золото і срібло мають різну енергетику – чоловічу і жіночу відповідно. Тому їх сумісне носіння може викликати дисбаланс. Проте наукових підтверджень цьому немає.

При контакті золота і срібла відбувається гальванічна реакція, і менш стійкий метал починає руйнуватися. Але це помітно лише з часом у вигляді подряпин.

Алергія

Можлива алергічна реакція на будь-який з цих металів. Тож якщо вже є прояви алергії на один з них, краще утриматися від поєднання.

Отож, носити разом срібло і золото цілком безпечно для більшості людей. Головне – стежити за якістю виробів та реагувати на можливі прояви алергії. А ось енергетичного дисбалансу чи інших побічних ефектів зазвичай не спостерігається.

Раніше "Телеграф" розповідав, яка порода собак приносить удачу, а яка — гроші та любов, прикмети і забобони. Окрім цього, вас може зацікавити, як прати дитячі іграшки, щоб вони були як нові.