Щоб не втратити багатство та любов: народні прикмети, що не можна робити з подушками

Читать на русском
Автор
4319
Ви могли чути ці прикмети про подушки від своїх мам та бабусь
Ви могли чути ці прикмети про подушки від своїх мам та бабусь. Фото pexels.com

Є багато прикмет та забобонів про подушки

В українській культурі існує безліч прикмет та забобонів, що стосуються різних сфер нашого життя. Наші пращури вірили в прикмети і передали їх нам через покоління. Ми вже розповідали, коли потрібно виносити ялинку за народними прикметами, а сьогодні ділимося, що не можна робити з подушками в домі.

Є багато народних прикмет, пов’язаних зі сном та подушками, пише meta.ua. Наші предки вважали сон чи не порталом у потойбіччя, тому дуже трепетно ставилися до всього, що з ним пов’язано.

Народні прикмети, що не можна робити з подушками

Одна із прикмет каже, що не можна спати на двох подушках. Для неодружених людей це обіцяє самотність і втрату любові, для заміжніх жінок — проблеми в сім’ї, а для чоловіків — втрату грошей.

Не можна сидіти на подушках, на яких ви спите. Це може накликати біду та бідність у ваш дім. Тільки в одному випадку сидіти на подушках можна – молодятам на весіллі.

Не можна класти подушки на стіл, це до невдач, втрат та нещасть у домі.

Наші пращури знали, що подушка — це суто індивідуальна річ. Вони вірили, що якщо спати на чужій подушці, то можна накликати на себе проблеми та негаразди попереднього власника.

Раніше "Телеграф" розповідав, як можна накликати лихо, подивившись у дзеркало перед сном. До чого може привести милування собою у дзеркалі вночі.