Що не можна робити в п’ятницю, щоб не спричинити нещастя: прикмети та важливі заборони

Читать на русском
Автор
3362
Прикмети п’ятниці безперечно натякають на неприємності
Прикмети п’ятниці безперечно натякають на неприємності. Фото Freepik

Розповідаємо, яких дій краще уникати цього дня

Забобони про те, що в п’ятницю не можна робити певні речі, зустрічаються в різних культурах по всьому світу і мають своє коріння в історії та традиціях. Існують і подібні погані прикмети про понеділок. Спробуємо розібратися, чому не можна грати весілля у п’ятницю і які ще заборони таїть цей день.

Чому не можна одружуватися в п’ятницю — погана прикмета

Цього дня не рекомендується планувати весілля чи інші урочисті заходи. П’ятниця вважається для цього невдалим днем у багатьох культурах.

Можливі пояснення цього можуть бути пов’язані:

  • з релігійними переконаннями;
  • історичними подіями;
  • культурними звичаями.

Наприклад, у християнській традиції п’ятниця асоціюється з днем розп’яття Христа, що може вселити віру в несприятливість цього дня для проведення особливо важливих заходів та початку нових важливих подій. Крім того, згідно з біблійним вченням, у п’ятницю Адама та Єву вигнали з раю, також у цей день настане Судний день.

Ось ще кілька цікавих заборон та можливі наслідки їхнього порушення:

  • Не можна розпочинати нову справу у п’ятницю. У багатьох культурах вважається, що починати щось нове цього дня призведе до невдачі.
  • Не робіть великих покупок і не приймайте важливих доленосних рішень. У багатьох культурах існує повір’я, що п’ятниця – не найкращий час для великих придбань чи ухвалення серйозних рішень, оскільки це може призвести до фінансових втрат чи неприємностей.

Крім того, уникайте дзеркал і будьте обережні з посудом. Деякі забобони говорять, що розбивання дзеркала або посуду в п’ятницю призведе до сімейних розбратів або нещасть, оскільки це вважається знаком біди.

Порушення цих забобонів, звісно, може й не призведе до реальних негативних наслідків. Але важливо розуміти, що забобони засновані на культурних переконаннях і традиціях, які з часом стали частиною нашої культурної історії. Ці заборони інтригують, додаючи загадковості у наше життя. Але завжди пам’ятайте, що справжня сила полягає у ваших діях та рішеннях!

Раніше "Телеграф" розповідав, чому не можна ходити під сходами і звідки взялася ця прикмета. Дізнайтеся з наступної статті, до яких нещасть це може призвести.