Пошкодуєте, що допомогли: у які дні не варто позичати гроші

Читать на русском
Автор
699
Народні прикмети обіцяють невдачу
Народні прикмети обіцяють невдачу. Фото Freepik

Розповідаємо, коли позичати вважається поганою ознакою

Всі знають, що існують грошові прикмети для привернення удачі. Інші ж розповідають про негативні наслідки, які спричинить позичання грошей у певні моменти, дні та періоди. Одна зі звичайнісіньких у нашому житті ситуацій трапляється, коли потрібно допомогти грошима своїм рідним, близьким, друзям або колегам.

Однак багато людей вірять, що це добра справа не завжди послужить на благо власного фінансового стану. "Телеграф" розібрався у цьому питанні детальніше.

Коли не можна позичати гроші — прикмети

Ділитись своїми фінансами не варто:

  • увечері — вважається, що давати гроші в борг уночі або перед сном може принести нещастя;
  • на молодик або повний місяць — це погана прикмета;
  • на Різдво та Новий рік — у період свят не слід брати чи позичати гроші, оскільки це вважається поганою ознакою для фінансового року;
  • у п’ятницю — цей день асоціюється з недобрими силами та негативом.

Найбільш невдалим днем для позичання грошей вважається понеділок. Крім того, в деяких культурах вважається, що краще не позичати круглі суми, які закінчуються на нулі (1000, 2000, 5000 і т.д.), оскільки це може привернути фінансову невдачу.

Чому не можна позичати гроші у понеділок — відповідь

Коріння прикмети, яка забороняє давати гроші в борг у понеділок, можна знайти у стародавніх традиціях та переконаннях. У багатьох культурах понеділок як перший день тижня знаменує початок нового циклу, час встановлення нових цілей і планів.

Тому забобонні люди вірять, що якщо дати в борг у цей день, то це порушить хід розпочатих справ і принесе невдачу. А гроші, позичені в понеділок, заберуть із собою фінансове щастя і назад не повернуться.

Пам’ятайте, що прикмети – це лише забобони, і кожна людина вправі сама вирішувати, слідувати їм чи ні. Фінансова грамотність, відповідальне управління грошима та довіра до позичальника можуть бути більш значущими факторами для досягнення фінансової стабільності, ніж віра у забобони.

Раніше ми розповідали, чому не можна виносити сміття вночі і які ще прикмети обіцяють неприємності з грошима. Вам може бути цікаво дізнатися, що не можна робити, щоб успіх у грошах вас не залишив.