Ви про таке і не чули: навіщо кішка вмивається на людині, в ліжку та біля вікна

Читати російською
Автор

Розповідаємо, чому кіт вмивається на хазяїні та які прикмети пов’язані з пухнастими улюбленцями

Кішка вмивається на ліжку і в інших місцях насамперед тому, що це дуже охайна тварина, яка майже 50% свого часу, коли не спить, присвячує гігієні. А сплять коти зазвичай більш ніж половину доби, тому після ігор у них залишається мало часу, коли вони нічим не зайняті. Хоча й таке трапляється — нещодавно ми з’ясовували, що робити, якщо кіт нудьгує.

У різних культурах з кішками пов’язано безліч вірувань та прикмет. Одні з найпоширеніших засновані саме на любові котів до чистоти, а також на їхній здатності відчувати зміну погоди.

Вмивається кішка — прикмети та забобони

Згідно з народними прикметами, якщо кіт сидить на порозі або на вікні та вмивається, це означає, що в будинок незабаром завітають гості. Але якщо при цьому рух тварини спрямований до виходу — на вас чекає поїздка.

Якщо кішка більше зосереджена на одному вусі, зверніть увагу, на якому:

  • ліве вушко — чекайте в гості жінку;
  • праве — вас відвідає чоловік.

Перевірте подушечки на лапках вихованця. Якщо вони теплі, готуйтеся привітно зустрічати добрих людей та друзів, а якщо холодні — з візитом можуть набігти непрошені чи недобрі гості.

Чому кішка вмивається на людині — це дуже просто

Якщо кіт вмивається на людині, це означає, що він повністю розслаблений. Тварина займається своїми справами, лежачи у вас на руках чи ногах, і нічого не боїться. Це свідчить про найвищий ступінь довіри та любов до господаря. Аналогічно, коли кіт вмивається на ліжку — прикмета того, що тварина спокійно і комфортно почувається в місці, яке найбільше у квартирі просякнуте вашим запахом.

Інші прикмети про котів, які ймовірно дійшли до нашого часу від мореплавців:

  • якщо кіт лиже лапи, буде сонячний день, а вітер буде з того боку, куди дивиться тварина;
  • вмивається за вухами — чекайте опадів;
  • миється проти шерсті, вилизує хвіст і спину, сидить спиною до тепла — до поганої погоди;
  • причісує шерсть на голові — на хорошу погоду.

Також у народі вважається, що якщо кіт бігає по дому і репетує, це до труднощів. А в східній культурі вважається, що якщо чухає за вухом кошеня, що живе в торговельній крамниці, — це до важливого гостя, а якщо вмивається — до великого потоку покупців.

Раніше "Телеграф" з’ясовував, чому не можна носити золото та срібло разом. Ми розповіли, звідки взялася ця прикмета і чи це правда з точки зору взаємодії металів.