Ви точно про це не знали: звідки взялася погана прикмета, що не можна дарувати годинник

Читать на русском
Автор
1023
Сьогодні годинник вважається заповітним подарунком
Сьогодні годинник вважається заповітним подарунком. Фото Freepik

Якщо ви забобонні, є спосіб обійти нещастя!

Навколо годинника, здавалося б, такої простої та повсякденної речі, існує безліч забобонів. Про один з них ми нещодавно розповідали, що не можна викидати старий годинник.

Звідки ж узялися давні марновірства про те, що подарувати годинник приносить нещастя, розповів портал Fixmywatch. Це справді цікаво!

Чому не можна дарувати годинник у подарунок — історія міфу

Джерела свідчать про те, що дарувати годинник вважалося поганою прикметою багато років тому в Китаї. Річ у тім, що коли поєднуються китайські ієрогліфи, які позначають слова "годинник" і "подарунок", вони звучать дуже схоже на слово "похорон", якщо їх вимовити вголос!

Саме звідси пішло марновірство про те, що дарування годинника може означати нещастя для одержувача. І цей забобон і справді витримав випробування часом.

Як дарувати годинник і обійти прикмету — простий спосіб

Більшість людей сьогодні відкидають ці забобони й годинники вважаються бажаним подарунком, що свідчить про увагу і турботу дарувальника. Але якщо ви все ще побоюєтеся забобонів, вам є вихід. Вважається, що невдачі можна уникнути, якщо дати в обмін на годинник монетку. Таким чином одержувач як би їх "купить" і збереже свою удачу.

Це не єдине марновірство, пов’язане з годинником. Існує також ідея, що заводити годинник назад — це до нещастя. Коріння цього забобону, швидше за все, полягає в тому, що коли за старих часів майстер виготовляв годинник, він наповнював механізм часткою своєї душі. Тому вважалося, що коли годинник перестає працювати, життя годинникаря закінчується. Також можливо, що це пов’язано з проведенням аналогій між внутрішнім механізмом годинника з усіма його рухомими деталями та серцем, що б’ється. Але точно сказати, звідки взялося це марновірство, важко.

Звичайно, ці забобони — це тільки розвага, і вам не варто турбуватися про невдачу або душу годинникаря. Сьогодні годинник у подарунок, навпаки, можна розглядати як:

  • обіцянку відданості;
  • висловлення подяки чи турботи;
  • просто як гарний та практичний предмет.

Його можна носити щодня і він нагадуватиме про дарувальника. Тому вибір годинника, який ідеально підійде одержувачу, свідчить про продуманість подарунка і вашу увагу до деталей.

Раніше ми розповідали про такі місця в будинку, де не можна зберігати гроші, щоб не втратити заощадження. Також вас може зацікавити прикмета, навіщо потрібен лавровий лист у гаманці.