Ви про таке і не чули: навіщо кішка вмивається на людині, в ліжку та біля вікна

Читать на русском
Автор
3025
Кішка на руках не завжди почувається комфортно
Кішка на руках не завжди почувається комфортно. Фото Freepik

Розповідаємо, чому кіт вмивається на хазяїні та які прикмети пов’язані з пухнастими улюбленцями

Кішка вмивається на ліжку і в інших місцях насамперед тому, що це дуже охайна тварина, яка майже 50% свого часу, коли не спить, присвячує гігієні. А сплять коти зазвичай більш ніж половину доби, тому після ігор у них залишається мало часу, коли вони нічим не зайняті. Хоча й таке трапляється — нещодавно ми з’ясовували, що робити, якщо кіт нудьгує.

У різних культурах з кішками пов’язано безліч вірувань та прикмет. Одні з найпоширеніших засновані саме на любові котів до чистоти, а також на їхній здатності відчувати зміну погоди.

Вмивається кішка — прикмети та забобони

Згідно з народними прикметами, якщо кіт сидить на порозі або на вікні та вмивається, це означає, що в будинок незабаром завітають гості. Але якщо при цьому рух тварини спрямований до виходу — на вас чекає поїздка.

Якщо кішка більше зосереджена на одному вусі, зверніть увагу, на якому:

  • ліве вушко — чекайте в гості жінку;
  • праве — вас відвідає чоловік.

Перевірте подушечки на лапках вихованця. Якщо вони теплі, готуйтеся привітно зустрічати добрих людей та друзів, а якщо холодні — з візитом можуть набігти непрошені чи недобрі гості.

Чому кішка вмивається на людині — це дуже просто

Якщо кіт вмивається на людині, це означає, що він повністю розслаблений. Тварина займається своїми справами, лежачи у вас на руках чи ногах, і нічого не боїться. Це свідчить про найвищий ступінь довіри та любов до господаря. Аналогічно, коли кіт вмивається на ліжку — прикмета того, що тварина спокійно і комфортно почувається в місці, яке найбільше у квартирі просякнуте вашим запахом.

Інші прикмети про котів, які ймовірно дійшли до нашого часу від мореплавців:

  • якщо кіт лиже лапи, буде сонячний день, а вітер буде з того боку, куди дивиться тварина;
  • вмивається за вухами — чекайте опадів;
  • миється проти шерсті, вилизує хвіст і спину, сидить спиною до тепла — до поганої погоди;
  • причісує шерсть на голові — на хорошу погоду.

Також у народі вважається, що якщо кіт бігає по дому і репетує, це до труднощів. А в східній культурі вважається, що якщо чухає за вухом кошеня, що живе в торговельній крамниці, — це до важливого гостя, а якщо вмивається — до великого потоку покупців.

Раніше "Телеграф" з’ясовував, чому не можна носити золото та срібло разом. Ми розповіли, звідки взялася ця прикмета і чи це правда з точки зору взаємодії металів.