Чому носити золото зі сріблом погана прикмета і чи це правда: головні міфи

Читать на русском
Автор
1544
Золоті та срібні каблучки на руці виглядають стильно
Золоті та срібні каблучки на руці виглядають стильно. Фото Freepik

Розповідаємо, звідки з’явилася ця ідея та чи варто у неї вірити

Попри весь технічний прогрес, у сучасному світі досі існує безліч забобонів. Наприклад, люди вірять, що можна привернути удачу, просто глянувши перед виходом із дому у дзеркало.

Подібні марновірства дійшли до нас і з приводу одночасного носіння двох дорогоцінних металів — золота та срібла. "Телеграф" розбирався, чи означає таке поєднання невдачу, чи просто є чудовим способом проявити креативність у своєму особистому стилі.

Чому не можна носити срібло із золотом — стародавні забобони

Прикмети, що дійшли до нас з глибини століть, свідчать, що ці метали мають різну енергетику:

  • срібло символізує місяць і, відповідно, ніч;
  • золото означає сонце і день.

Наші пращури вірили, що як місяць не перетинається із сонцем, так і срібло не повинно бути поруч із золотом. Відповідно до забобонів, це порушує внутрішню рівновагу та гармонію.

Чи можна носити золото та срібло разом – реальність

Якщо ви забобонні й тому ставите питання, що буде, якщо носити золото і срібло разом, ви можете бути дещо розчаровані. Ювелірні прикраси — це просто метал, перетворений на неймовірно красиві вироби, які викликають сильні емоції через їх змістовний сенс, символіку або людину, яка вам їх подарувала.

Тому одночасне носіння золота та срібла не повинно впливати на ваше життя іншим чином, крім нескінченних компліментів. Якщо бути точним, вам навпаки може пощастити від нової уваги, яку ви отримаєте завдяки такому стильному акценту у вашому образі. Можливо, ви знайдете нового друга.

Якщо вас хвилює питання взаємодії металів, будьте спокійні. Експерти давно довели, що хімічно срібло та золото не реагують один на одного. Ви можете носити їх разом, не турбуючись про пошкодження.

Раніше ми розповідали, як залучити удачу та гроші — у ці ритуали вірять люди у всьому світі. Дізнайтеся, які знаки означають фінансовий добробут, а які попереджають про невдачі!