Розслаблятися не варто: слідом за затяжною магнітною бурею Землю накриє ще одна, сильніша

Читать на русском
Автор
49387
Магнітна буря буде середньої потужності
Магнітна буря буде середньої потужності. Фото Ілюстративне фото

Потужна буря накриє Землю на один день

Як тільки закінчиться магнітна буря малої активності, яка триває з 8 по 14 березня, Землю накриє нова. За потужністю вона буде сильнішою, а отже її наслідки можуть відчути метеозалежні люди.

Про це сказано на порталі Meteoagent, який складає онлайн-прогноз за допомогою інформації із супутникових систем NOAA, TESIS та наукових міжнародних метеорологічних лабораторій у всьому світі.

Так, магнітна буря середньої потужності з К-index 4 бали очікується 15 березня. Через це у метеозалежних людей може погіршитися самопочуття, загостряться хронічні захворювання та з’явиться головний біль. Також магнітна буря може створювати перешкоди у зв’язку та негативно впливати на роботу техніки.

Магнітна буря – це обурення геомагнітного поля Землі на активність Сонця тривалістю від кількох годин до кількох діб. Буря може позначатися поведінці тварин і навіть виводити з ладу електронну техніку. Крім того, метеозалежні люди цими днями можуть відчувати погіршення самопочуття.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як магнітні бурі впливають на техніку. Можливі збої в системі GPS, радіозв’язку та супутникових сигналів.