До чого розсипати гречку: тлумачення народних прикмет

Читать на русском
Автор
3736
Народні прикмети про гречку
Народні прикмети про гречку

Краще не розсипати крупи, щоб уникнути неприємностей.

Погодьтеся, бувають у житті такі моменти, коли все просто падає з рук. А чи знали ви, що кожне таке випадкове "падіння" має своє значення, і сьогодні ми хочемо вам розповісти про прикмети про розсипану гречку. Зазначимо, що вони "працюють" лише якщо крупа розсипалася випадково.

На жаль, але переважно тлумачення негативні, адже гречана крупа здавна асоціюється з добробутом у сім’ї, пише Ukr.Media. Тому не дивно, що неприємності, що відбуваються з гречкою, має погане тлумачення.

Народні прикмети про розсипану гречку

  • Крупа, що розсипається, обіцяє непередбачені витрати. Однак якщо всі крупинки вдасться зібрати, при цьому не використовуючи ні швабр, ні віник, ні щось інше, крім рук, то проблем можна уникнути.
  • Якщо розсипалася вже приготовлена гречка, це означає, що невдовзі у будинку з’явиться нова господиня. Це може вказувати на розлучення, а також на весілля сина.
  • Крупа, що розсипалася на підлогу або асфальт, — це також попередження про витрати, тільки пов’язані з судовими витратами або виплатою кредиту. Якщо ж зернятка розсипалися в сумці чи пакеті, то витрати будуть незначними.
  • Розсипана на порозі крупа — до гостей, які проситимуть у борг.

Раніше "Телеграф" докладно розбирав народну прикмету, чому в жодному разі не можна давати віник сусідам. А ще дізнайтеся, як за допомогою солі вберегтися від біди.