Народні прикмети про мокру підлогу, які вбережуть вас від злиднів

Читать на русском
Автор
1949
Чому не можна ходити мокрою підлогою
Чому не можна ходити мокрою підлогою. Фото pexels.com

Навіть така проста дія, як пройтися по щойно помитій підлозі, може призвести до бідності.

"Куди по помитому!" — фраза, яку, напевно, кожен у своєму житті хоч раз і чув якщо не від мами чи бабусі, то від прибиральниці в школі. І якщо вони говорили про це з метою вашої безпеки, адже на мокрій підлозі можна послизнутися і впасти, є ще й друга сторона медалі у вигляді народних прикмет та забобонів, дотримуючись яких можна уникнути труднощів у житті.

Оскільки всі предмети в будинку мають свою енергетику, яка, до речі, вранці позитивна, а ввечері — негативна, наші предки намагалися проводити прибирання зранку, поки нікого немає вдома, пише Ukr.Media. І причина тут зовсім не в тому, що ніхто не заважав, а в тому, щоб ніхто не відкрив портал для потойбічних сил, просто пройшовши по підмитій підлозі.

У народі вірили, що через слід, що залишається на мокрій підлозі, до хати може пробратися нечиста сила. А це, своєю чергою, може призвести до появи різних недуг, сімейних сварок, голоду та злиднів. Що ще кажуть народні прикмети – читайте далі.

Народні прикмети та забобони, пов’язані з мокрою підлогою

  • Перед від’їздом з дому не можна залишати мокру підлогу, інакше дорога буде важкою та небезпечною.
  • Щоб у будинку панували багатства, мити підлогу необхідно у бік кухні.
  • Не можна нікого омивати, інакше у цієї людини з’явиться багато труднощів та проблем.
  • Стороннім людям заборонено мити підлогу у чужому будинку, інакше між членами сім’ї почнуть виникати скандали. Також це притягує злидні.

Раніше, "Телеграф" писав про речі, здатні відлякувати удачу та гроші. Що не можна зберігати в будинку, щоб не накликати на себе лихо — читайте у нашому матеріалі.

Також ми писали, які кімнатні рослини стануть вам справжніми "зеленими друзями" і будуть притягувати до будинку лише позитив, успіх та добробут.