У DeepState заявили про черговий розстріл воїнів ЗСУ, Лубінець вже відреагував (фото)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 13 жовтня 2024, 11:12

Наразі існує кілька версій трагедії, що сталася

Мережею шириться інформація про масову загибель, як стверджується, бійців ЗСУ. За даними аналітичного проєкту DeepState йдеться про розстріл наших бійців росіянами. Так, у четвер, 10 жовтня, в районі населеного пункту Зелений Шлях на Курщині могли загинути одразу дев’ять українських військовослужбовців.

Серед них, як повідомляється, були оператори безпілотників та військові суміжних спеціальностей. Інформацію про це опублікували у Telegram-каналі аналітичного проєкту DeepState. Посилаються на власні джерела у 1-й окремій танковій бригаді.

"Від наших джерел у 1 ОТБр стало відомо, що під@ри 10 жовтня розстріляли дронщиків та суміжників в районі н.п. Зелений Шлях. Додаткові деталі обставин з'ясовуються, але відомо, що хлопці виходили на позиції з думками, що вони у відносному тилу, але вже змушені були вступати в контакт з ворогом та відстрілювались. Проте кількість БК була обмежена і вони були вимушені здатися", — йдеться в повідомленні.

Також повідомляють, що ситуація на Курському напрямку залишається напруженою. Сили оборони України проводять стабілізаційні заходи, але відновлення втрачених позицій є складним завданням.

Кадр з БпЛА від DeepState

"Ми обговорили дану ситуацію з іншими офіцерами та командирами на різних ділянках. Екіпажам БПЛА варто серйозніше ставитися до можливості прориву ворога на їх позиції та не нехтувати безпекою", — зауважили в аналітичному проєкті.

Водночас, як стверджує військовий Станіслав Бунятов на позивний "Осман", росіяни оточили хлопців у тилу і зав’язався нерівний бій.

"Хлопці і були в тилу, стався прорив, під@ри зайшли в їх лісосмугу з двох сторін, ніхто з пілотів добровільно не здався, пацани їб@ш@лися до останнього! Якби вони могли відійти, то відійшли б. Загинули дуже гідні бійці", — написав Осман.

На інформацію про можливий розстріл росіянами дев'ятьох бійців ЗСУ відреагував Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

"Такі дії є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими! Вкотре направив листи до ООН та МКЧХ щодо чергового злочину росіян", — написав він у своєму Telegram.

За словами Лубінця, такі дії не мають залишитися безкарними, і ворог повинен понести всю відповідальність.

"Росія – це країна-терорист, яка порушує всі правила та звичаї війни. Міжнародна спільнота не повинна закривати очі на такі злочини", — насамкінець підкреслив Уповноважений з прав людини.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про те, що росіяни жорстоко стратили ще одного українського полоненого у Новогродівці Донецької області.