Пригощав морозивом і обіцяв підвезти: на Одещині чоловік зґвалтував 14-річну дівчинку

Читать на русском
Автор
623
Вчинив насильницькі дії проти підлітка
Вчинив насильницькі дії проти підлітка. Фото Колаж "Телеграфу"

Правопорушник може провезти за ґратами 12 років

На Одещині чоловік запропонував 14-річній дівчинці підвезти додому, а натомість зґвалтував її. Зловмиснику оголосили про підозру.

Чоловіку загрожує до 12 років позбавлення волі. Про це повідомляє ГУ Національної поліції в Одеській області.

За словами правоохоронців, потерпіла разом із товаришами відпочивала біля водойми. До них підсів дорослий чоловік, який поводився з підлітками доброзичливо, пригощав їх морозивом. Під час бесіди зловмисник дізнався, що вони живуть у сусідньому селі, та пообіцяв підвезти додому неповнолітніх.

"Близько опівночі двоє хлопчиків та дівчинка сіли в автівку до "турботливого" дядька, але через деякий час по дорозі він зупинився та силоміць висадив юнаків, а з дівчинкою поїхав далі у невідомому напрямку", — йдеться у повідомленні.

Хлопці відразу звернулися до правоохоронних органів та повідомили про обставини зникнення подруги.

Співробітники поліції розшукали неповнолітню та 49-річного чоловіка протягом кількох годин.

"Зловмисник, який категорично заперечував звинувачення з боку постраждалої, був затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального Кодексу України", — зазначають у поліції.

Правоохоронці повідомили, що в рамках розпочатого провадження призначено низку експертиз.

"Під процесуальним керівництвом прокуратури поліцейські повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 152 Кримінального кодексу України, тобто у зґвалтуванні неповнолітньої особи, та звернулись до суду з клопотанням щодо обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", — підкреслюють у поліції.

Однак суд обрав інших запобіжний захід. Наразі фігурант знаходиться під цілодобовим домашнім арештом.

Раніше "Телеграф" писав, що на Київщині батько зґвалтував рідну дочку. У вечірній час 42-річний підозрюваний, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, на території власного дому вчинив насильницькі дії проти власної дитини.