Українця у Польщі підозрюють у вбивстві чотирьох людей: серед них є громадяни України

Читать на русском
Автор
2990
У старій будівлі знайшли трупи Новина оновлена 09 квітня 2024, 19:42
У старій будівлі знайшли трупи. Фото Szymon Pulcyn /PAP

Усі жертви ― чоловіки

У вівторок, 9 квітня, стало відомо про затримання громадянина України у польській столиці Варшаві. Українця підозрюють у вбивстві чотирьох чоловіків.

Особи жертв поки не вдалось встановити, над цим працюють правоохоронні органи. Про це повідомляє радіо RMF FM.

UPD: Серед чотирьох убитих троє були громадянами України. Про це повідомляє "Радіо Свобода". Речник столичної поліції Роберт Шумята розповів, що усього по справі було затримано сімох людей — шістьох українців та одного поляка. Підозру в убивстві збираються вручити лише одному громадянину України. Усі інші затримані будуть проходити по справі як свідки.

У правоохоронних органах досі не знають, коли саме відбулись убивства. Злочини могли відбутись кілька місяців тому, на що вказує ступінь розкладення тіл.

"Коли сталося вбивство, ми ще не знаємо. Тіла були у різному ступені розкладання, а це означає, що вони там пролежали кілька місяців", — повідомив Шумята.

Тіла чотирьох чоловіків було знайдено на території одного зі старих будинків. Ця будівля була закинута і там часто ночували бездомні люди.

Одне тіло було знайдено у квартирі, друге ― на горище. Ще два тіла були закопані у дворі. Їх почали знаходити з 7 квітня. Тіла встигли розкластись, через що встановлення особистості ускладнюється.

Правоохоронні органи опитали місцевих. Спочатку були затримані семеро осіб, проте слідчі вважають, що саме українець здійснив ці злочини. Мотиви наразі невідомі. У правоохоронців є версія про конфлікт між бездомними поляками та українцями.

Раніше "Телеграф" повідомляв про затримання українця у польському Вроцлаві. Його запідозрили у шпигунстві на російські спецслужби.

За версією правоохоронців, він збирався підпалити стратегічні об’єкти у місті. Речі для підпалу ніби знайшли при ньому. Якщо вину чоловіка доведуть, то йому загрожує до 12 років позбавлення волі.