Затягнуло в лісопилку: на Житомирщині загинула дівчинка-підліток

Читать на русском
Автор
Робота з дробленням дерева дуже небезпечна і не повинна виконуватися дітьми
Робота з дробленням дерева дуже небезпечна і не повинна виконуватися дітьми

Травми, які отримала юна співробітниця підприємства, виявилися несумісними із життям

На Житомирщині напередодні трапився неприємний інцидент на одному з деревообробних підприємств. 16-річна дівчина, яка працювала на лісопилці, невдало підступилася до верстата, через що її руку буквально "засмоктало" в механізм. Через отримані каліцтва вона загинула на місці, втративши багато крові.

Більше деталей повідомили у прес-службі поліції Житомирщини, передає "Телеграф". Трагедія, до речі, сталася на території Харитонівської громади, яка належить до юрисдикції поліції Коростишева.

У середу, як завжди, юна співробітниця прийшла на роботу і займалася подрібненням гілок за допомогою спеціального електричного верстата. З невідомих причин її рука в якийсь момент опинилася всередині рухомої частини механізму, що призвело до отримання дівчиною серйозних травм. На жаль, лікарі не змогли їй допомогти — вона загинула від отриманих каліцтв та сильної крововтрати.

Важливим є той момент, що на момент загибелі дівчині виповнилося лише 16 років. Вона не була офіційно працевлаштована на лісопилку, де і сталося нещастя. Це грубе порушення законодавства, адже неповнолітніх не можна допускати до виконання робіт, які мають підвищену небезпеку. Безпосередній контакт з деревообробними механізмами і є такою небезпекою.

Наразі інцидент кваліфікований як порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою. Додатково керівництво підприємства, ймовірно, отримає додаткові підозри щодо грубих порушень законодавства про працю.

Наразі встановлюються деталі трагедії, проводяться додаткові експертизи.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що у Запорізькій області поліцейські напередодні оперативно розкрили жорстоке потрійне вбивство. Чоловік зарубав трьох найближчих родичів сокирою, бажаючи отримати наживу.

Також ми писали про інцидент на Дніпропетровщині, внаслідок якого від вогнепального поранення постраждала дворічна дитина. Найстрашніше, що стрілком виявився його брат — лише на два роки старший.