Накличете біду: чому не можна прати вранці

Автор
2452
Вранці краще не прати, щоб не накликати на себе біди (зображення створено за допомогою ШІ)
Вранці краще не прати, щоб не накликати на себе біди (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, чому вранці краще не прати.

У народних традиціях України існує безліч прикмет, які стосуються різних аспектів життя людини. Одна з таких прикмет говорить, що якщо прати вранці, то можна накликати на себе біди і нещастя.

Вважається, що ця прикмета виникла ще в сиву давнину, коли люди вірили в силу магії. Уранці, коли сонце тільки-но починає вставати, вважалося, що в цей час світ наповнений негативною енергією. Прання вранці було своєрідним ритуалом, який міг залучити в життя людини негатив. Про це пише glavred.

Символіка прикмети

Вода, в якій перуть, символізує очищення. Однак, прання вранці, коли світ наповнений негативною енергією, може призвести до того, що ця енергія буде перенесена на одяг і потім на людину, яка його носить.

Що означає, якщо прати вранці

Якщо ви прали вранці і потім у вашому житті сталися неприємності, то це може бути пов'язано з цією прикметою. Однак, не варто відразу ж звинувачувати себе в тому, що ви накликали на себе нещастя. Можливо, це просто збіг.

Як правильно прати, щоб не накликати на себе біди

Щоб не накликати на себе біди, прання потрібно проводити вдень, коли світ наповнений позитивною енергією. Також, потрібно дотримуватися кількох правил:

  • Прати потрібно в чистій воді.
  • Не можна прати одяг, який має плями крові.
  • Після прання потрібно ретельно вимити руки.

Якщо ви вірите в прикмети, то краще не прати вранці. Однак, якщо вам потрібно терміново випрати одяг, то можна спробувати провести ритуал, який допоможе захиститися від негативу. Для цього потрібно додати в воду для прання кілька крапель святої води або ефірного масла.

Варто зазначити, що наукових доказів того, що прання вранці може призвести до бід, немає. Однак, якщо ви вірите в прикмети, то краще дотримуватися їх, щоб уникнути неприємностей.

Раніше "Телеграф" розповідав, про що це віщує загублення каблучки за народними прикметами. Також, ми писали, що означає гроза взимку.