Залучите в дім удачу: чому потрібно мити підлогу червоною ганчіркою

Читати російською
Автор

Ми підкажемо, чому варто мити підлогу червоною ганчіркою.

Згідно з народними повір'ями, червоний колір має потужну енергію, яка здатна відганяти нечисту силу і залучати удачу

В українських народних традиціях червоний колір завжди був символом щастя, удачі та достатку. Його використовували в обрядах, оберегах та просто в повсякденному житті.

Одним із таких традиційних обрядів є миття підлоги червоною ганчіркою. Ця звичка збереглася до наших днів, і багато людей продовжують вірити в її силу. Про це пише glavred.

Чому ж потрібно мити підлогу червоною ганчіркою?

Існує кілька пояснень цьому.

  • Згідно з народними повір'ями, червоний колір має потужну енергію, яка здатна відганяти нечисту силу і залучати удачу. Тому миття підлоги червоною ганчіркою допомагає захистити будинок від негативних впливів і забезпечити його мешканцям благополуччя.
  • Червоний колір також символізує вогонь, який є джерелом тепла і життя. Тому миття підлоги червоною ганчіркою допомагає підтримувати в будинку позитивну енергію і затишок.
  • Крім того, червоний колір є кольором крові. А кров, як відомо, є символом життя і родючості. Тому миття підлоги червоною ганчіркою може сприяти підвищенню народжуваності в сім'ї.

Як правильно мити підлогу червоною ганчіркою?

Щоб ритуал був ефективним, потрібно дотримуватися кількох правил:

  • Ганчірка повинна бути зроблена з натуральної тканини, наприклад, з бавовни або льону.
  • Її потрібно попередньо намочити в воді, в яку додано кілька крапель ефірного масла з червоним перцем або гвоздики.
  • Мити підлогу потрібно рухами, які символізують рух енергії в просторі. Наприклад, можна рухатися по колу або зліва направо.
  • Під час миття потрібно думати про позитивні речі, які ви хочете залучити в своє життя.

Якщо ви хочете спробувати цей ритуал, не варто чекати на особливі події. Мийте підлогу червоною ганчіркою регулярно, і ви побачите, що в вашому житті почнуться позитивні зміни.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим небезпечно витрачати гроші в день зарплати. Також, ми писали, що не можна робити перед дорогою.