Накличете неприємності: чому свекрусі не можна мити посуд у невістки

Читать на русском
Автор
3130
Свекрусі краще не мити посуд у невістки (зображення створено за допомогою ШІ)
Свекрусі краще не мити посуд у невістки (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, чому свекрусі краще не мити посуд у невістки.

В українському народі існує безліч прикмет, які стосуються сімейних відносин. Одна з них говорить, що свекрусі не можна мити посуд у невістки. Ця прикмета має глибоке коріння і несе в собі певний сакральний сенс. Про це пише Главред.

Історія прикмети

Вважається, що ця прикмета виникла ще в сиву давнину, коли сім'я була основою суспільства. У той час відносини між свекрухою і невісткою були дуже складними. Свекруха вважалася главою сім'ї, а невістка — чужою людиною, яка прийшла в будинок.

У той час вважалося, що посуд — це символ сімейного вогнища і благополуччя. Якщо свекруха миє посуд у невістки, то вона нібито забирає у неї щастя і удачу.

Символіка прикмети

Прикмета про те, що свекрусі не можна мити посуд у невістки, має кілька символічних значень.

  • Символ влади. У давнину чоловік вважався главою сім'ї, а свекруха — його правою рукою. Миття посуду — це жіноча справа, тому коли свекруха миє посуд у невістки, то вона нібито бере на себе роль голови сім'ї. Це може викликати розбрат і конфлікти між свекрухою і невісткою.
  • Символ енергії. Вважається, що посуд може накопичувати енергію людей, які його використовують. Якщо свекруха миє посуд у невістки, то вона нібито забирає у неї позитивну енергію. Це може призвести до погіршення здоров'я і самопочуття невістки.
  • Символ поділу сім'ї. Коли свекруха миє посуд у невістки, то вона нібито стирає межу між двома сім'ями. Це може призвести до того, що невістка буде відчувати себе чужою в сім'ї чоловіка.

Сучасний погляд на прикмету

Сьогодні багато людей не вірять у прикмети. Однак, навіть якщо ви не вірите в сакральний сенс цієї прикмети, все одно краще не мити посуд у невістки. Це допоможе уникнути конфліктів і непорозумінь між свекрухою і невісткою.

Якщо ви хочете підтримати свою невістку, краще допомогти їй чимось іншим, наприклад, приготувати їжу або прибрати в будинку. Так ви покажете свою любов і турботу, не порушуючи прикмету.

Раніше "Телеграф" розповідав, про українські прізвища в яких є коріння від погодних явищ.