Наділені поганою енергетикою: що згідно з народними прикметами не можна дарувати на Новий рік

Читать на русском
Автор
1031
Народні прикмети та забобони про подарунки
Народні прикмети та забобони про подарунки. Фото Freepik

Ці речі та предмети краще не дарувати на Новий рік

Всі ми чекаємо на новорічні свята в передчутті отримати подарунки від близьких і самим порадувати рідних приємними презентами. Однак, вибираючи подарунки, слід пам’ятати, що не всі речі та предмети підходять для дарування. Ми вже розповідали про цікаві способи загадати бажання на Новий рік, а сьогодні ділимося народними прикметами про те, що не можна дарувати на Новий рік.

Що не можна дарувати на Новий рік згідно з прикметами

Гострі предмети

Відмовтеся від ідеї подарувати близьким гострі предмети – ножі, штопори, ножиці. Такий подарунок може і порадує людину, але може принести в її дім чвари, хвороби та неприємності у Новому році.

Домашній текстиль, халат, капці

Не варто дарувати рідним ні халати, ні капці, ні шкарпетки, ні рушники. Це особисті речі, які людина має купувати собі сама. Такі подарунки несуть у собі погану енергетику.

Дзеркало

Дуже погана ідея дарувати близькій людині дзеркало. Згідно з народними прикметами, такий подарунок може принести нещастя та бідність у дім.

Порожній гаманець або сумка

Якщо вже вирішили подарувати людині сумку чи гаманець, то покладіть у них гостинець чи гроші. Інакше ви прирікаєте людину на бідність та фінансові труднощі.

Годинник

Як кажуть народні прикмети, годинник у вигляді подарунка "краде" час. Людина постійно не встигатиме і матиме проблеми. Тож краще не дарувати такий подарунок близьким людям.

Свічки

Зараз є великий вибір свічок — різних форм та ароматів. Однак краще купувати таку ритуальну річ самому. Особливо не рекомендовано дарувати свічки на Новий рік, це до невдач та хвороб.

Раніше "Телеграф" розповідав, як прикрасити вікна на Новий рік 2024 року. Цікаві ідеї святкового декору з підручних матеріалів.