Що покласти під подушку для гарного сну, щоб не мучили кошмари: прикмети та поради

Читать на русском
Автор
1514
Гарний сон – це корисно для здоров’я
Гарний сон – це корисно для здоров’я. Фото Freepik

Під час сну зменшується рівень стресу та відновлюються сили

Сон — це природний процес відновлення та оновлення організму, невіднятна частина здорового способу життя. З цим процесом пов’язано безліч народних повір’їв, які допомагають нам знайти свої способи якісно відпочити. Так, прикмети пояснюють, чому не можна спати навпроти дзеркала і що буде, якщо його повісити перед ліжком.

За прикметами, категорично не можна спати під час заходу сонця. Це непродуктивний, поганий сон, який тільки забере енергію, викличе нездужання та кошмари вночі. А ще народна мудрість радить використовувати для гарного сну певні трави, які кладуть у ліжко. Вони не лише позбавлять безсоння, але й проженуть кошмари та забезпечать гарні сни.

Як позбутися безсоння та поганих снів — народні методи

Щоб нічний сон був глибоким і спокійним, вам знадобиться:

  • м’ята — приємний аромат сприяє розслабленню та проганяє погані думки;
  • ялівець або хвоя — асоціації з лісовим повітрям викликають спокійні відчуття та умиротворення.

Сухі трави насипають у полотняні мішечки та кладуть під подушку. Свіжі зв’язки можна покласти поруч із подушкою.

Що зробити, щоб сон був міцним – рекомендації

Правильна підготовка до спокійного сну починається задовго до нього. Для початку проконтролюйте свою фізичну активність — робіть невеликий комплекс вправ для зарядки вранці, робіть піші прогулянки.

Якщо часу зовсім не вистачає, ви можете вийти з транспорту на зупинку раніше і пройти її пішки. Або не стрибати за кермо, щоби проїхати 500 метрів до магазину. Регулярні помірні навантаження допомагають міцному та здоровому сну.

Інші основні правила:

  • Подбайте про регулярний режим сну.
  • Не вживайте підбадьорливі напої з кофеїном у другій половині дня.
  • Обмежте алкоголь та куріння.
  • Не користуйтесь пристроями перед сном.

Також важлива затишна атмосфера в кімнаті та зручне ліжко. Багатьом людям допомагають розслабитися та міцно заснути медитації чи записи зі звуками природи.

Раніше "Телеграф" розповідав про прикмети, пов’язані з різними снами. Дізнайтеся з наших статей, що означає, якщо наснилося порожнє відро – це не завжди поганий знак, і до чого сниться вагітність – ви будете здивовані!