Чому не можна спати ногами до дверей і куди треба спати головою: народні прикмети

Читать на русском
Автор
5070
Найкращий напрямок — головою до стіни
Найкращий напрямок — головою до стіни. Фото Freepik

Отвори у стінах наділялися містичним змістом

У багатьох культурах та віруваннях існують прикмети, пов’язані зі сном людини. Одна з них розповідає, чому не можна спати навпроти дзеркала та вішати його перед ліжком.

Також поганою практикою вважається, якщо спати до дверей ногами, які безпосередньо звернені до них. Подібні забобони мають різні тлумачення та історії виникнення.

Чому не можна лягати спати ногами до дверей — значення прикмети

Згідно з повір’ями, двері вважалися з одного боку, символом безпеки та захисту від негативних впливів, своєрідним бар’єром між спокоєм вашого будинку та суєтою та небезпеками зовнішнього світу. З іншого боку, двері сприймалися як потойбічний портал, через який до будинку, особливо вночі, могли потрапити нечисті сили або вийти душа і не повернутися.

Тому, розміщуючи в спальні ліжко, забобонні люди ретельно ставляться до вибору місця його розташування і ніколи не сплять ногами до відчинених дверей. За іншим трактуванням, ногами до дверей не рекомендується спати тому, що енергетичні потоки в приміщенні проходять через отвори в стінах та несприятливо впливають на організм у разі, якщо ви спите з ногами безпосередньо до них.

Вважається, що це порушує гармонію з навколишнім середовищем та сприяє внутрішній нестійкості. Найкраще спати головою до стіни, на якій немає ні дверей, ні вікна.

Куди краще спати головою та ногами – сторони світла

Ось що відомо з цього приводу:

  • Корисний для здоров’я організму напрямок – спати головою на південь. Також південь сприяє спокійному сну. Спати головою на схід корисно для розуму та роботи мозку.
  • Шкідливий напрямок для сну — це північ і захід. Сон буде тривожний, який не зміцнює здоров’я.

Зверніть увагу, що деякі люди дотримуються всіх цих переконань, тоді як інші вважають їх не більш ніж забобонами та не звертають уваги. Вибирайте самі, слідувати їм чи ні, та приймайте рішення на основі власного комфорту та уподобань. І тоді ваш сон буде міцним і спокійним незалежно від того, куди спрямовані ваші ноги.

Раніше ми розповідали, що означає, якщо наснилося пусте відро. Це не завжди погана прикмета, а якщо наснилося наповнене — то зовсім добре!