Жінка з порожнім відром: чим обернеться зустріч і як уникнути неприємних наслідків

Читать на русском
Автор
740
Багато прикмет про відро обіцяють негаразди Новина оновлена 26 жовтня 2023, 10:29
Багато прикмет про відро обіцяють негаразди. Фото Freepik

А ось чоловік із порожнім відром — це добрий знак

Народні прикмети часто пов’язані зі звичайними предметами та повсякденними діями. Одні з них допомагають привернути удачу за допомогою дзеркала просто перед виходом із дому.

Інші ж, навпаки, обіцяють неприємності — наприклад, якщо ви зустріли дорогою жінку, яка несе порожнє відро. Які нещастя можуть вас після цього переслідувати і як їх уникнути, розбирався "Телеграф".

Порожнє відро — прикмета, що дійшла з глибини віків

У давнину, коли люди в селах і уявлення не мали про буріння артезіанських свердловин, воду набирали лише з колодязів та джерел. У ще давніші віки колодязь взагалі міг бути один на все поселення. І якщо жінка, яка вирушила до криниці, йшла назад із порожніми відрами, це могло означати лише одне — лихо з водою.

Тобто така життєво необхідна вода могла стати каламутною, брудною та непридатною до вживання. Це як мінімум порушувало плани господині на весь день, доки вода не відстоїться або криниця не наповниться. Або загрожувало набагато більшими неприємностями, якщо вода пішла з джерела назавжди. Згодом прикмета обростала новими подробицями.

Сьогодні забобонні люди вірять:

  • якщо зустріти бабу з порожнім відром, то день мине марно;
  • плани на сьогодні будуть порушені або призведуть до розчарування та злості;
  • буде втрачено успіх і силу;
  • можна втратити дорогу людину або цінну річ.

Навпаки, зустріти чоловіка з порожнім відром вважалося добрим знаком. Ця прикмета обіцяє здоров’я, швидкий прибуток і успіх у справах, тому що в чоловічих руках воно асоціювалося з важкою фізичною працею.

Що робити, якщо зустрів жінку з порожнім відром — народні традиції

Щоб уникнути неприємних наслідків, потрібно:

  • обігнати її, щоб залишити нещастя позаду;
  • покликати та попросити почекати, поки ви перейдете дорогу;
  • попросити помістити у відро будь-який предмет.

Якщо вам вже перейшли дорогу, символічно сплюньте три рази через ліве плече і спокійно йдіть далі. У сучасному світі вже забуті ті нещастя, які обіцяло порожнє відро. Чи приймати цю прикмету серйозно, чи слідувати застарілим традиціям — залежить тільки від ваших особистих переконань.

Раніше ми розповідали, коли не можна давати гроші в борг. Якщо ви не готові попрощатися з позиченою сумою, вам точно слід це знати!