Без цього оберегу в гаманці завжди свистітиме вітер: що приносить удачу

Читать на русском
Автор
2728
Лавровий лист у гаманці символізує удачу та процвітання
Лавровий лист у гаманці символізує удачу та процвітання. Фото Freepik

Розповідаємо, які сувеніри привертають фінансову удачу

У світі існує безліч повір’їв та прикмет, пов’язаних з грошима та гаманцем. Сьогодні ми розберемося, які є прикмети на залучення багатства та фінансового добробуту, а також розповімо, чому в гаманець кладуть лавровий лист.

Цей предмет вважається в народі найдієвішим амулетом на гроші — вміщуючи його в гаманець, люди сподіваються, що це принесе їм фінансову удачу. Цікаво, що древні римляни використовували лавровий лист як символ перемоги та удачі. Отже, цей звичай, швидше за все, дійшов до нас із вікових глибин — з часів Стародавнього Риму.

Що потрібно тримати в гаманці для залучення грошей — інші символи успіху

Крім лаврового листа, в гаманець кладуть й інші амулети, які приваблюють фінансову удачу:

  • червону чи золоту стрічки як символ статку;
  • мініатюрні статуетки черепахи, жаби, слона чи дракона;
  • зображення індійської богині достатку та процвітання Лакшмі, грецького бога багатства Плутоса та інших;
  • аметист — вважається, що цей напівдорогоцінний камінь допомагає залучити багатство та удачу.

Також до гаманців можуть бути прикріплені вузлики зі шнура або стрічки, які називаються "вузлами удачі". У самому гаманці багато людей зберігають монети різного номіналу, щоб привернути різноманітність грошових потоків.

У деяких культурах деякі числа вважаються щасливими. Наприклад, у китайській культурі таке число — 8, воно символізує багатство та процвітання.

А ірландський фольклор говорить нам, якого кольору гаманець притягує гроші — символом удачі та багатства вважається зелений колір. Виникла ця традиція тому, що саме в зелений костюм і капелюх одягнений ірландський лепрекон, такий невеликий кремезний чоловічок з горщиком золота, який приносить удачу. Тому багато забобонних людей вибирають гаманці або портмоне зеленого кольору. Також вважається, що успіх у грошах принесе червоний колір.

Раніше ми розповідали, чому носити золото зі сріблом — погана прикмета. Чи правда, що таке поєднання означає невдачу в грошах, читайте у нашій статті.