Гроші потечуть рікою: десять прикмет на удачу, які популярні у всьому світі

Читать на русском
Автор
1655
На удачу та багатство є багато повір’їв Новина оновлена 13 жовтня 2023, 11:50
На удачу та багатство є багато повір’їв. Фото Freepik

Ці знаки залучають фінансове благополуччя чи попереджають про невдачі

Всі знають, що в Ірландії везінням управляє лепрекон — маленький ельф у зеленому капелюсі, який з’їжджає веселкою з горщиком золота. Звичайно, ірландці не єдині, хто має забобони з приводу грошей і багатства, а лепрекон — далеко не єдиний символ. Згідно з народними прикметами, навіть деякі квіти приваблюють удачу та гроші.

Багато культур мають такі традиції, які зосереджені на символах, певних кольорах та інших знаках багатства. Портал 3rivers представив повір’я про гроші з усього світу.

  • Японія

Багато в кого з людей західного світу змії викликають негативні асоціації — пам’ятаєте біблійного змія, що призвів до гріхопадіння? Але японці вважають їх символом щастя та процвітання. Японські магазини продають білі гаманці зі зміїної шкіри, тому що вони, як вважається, приносять багатство та удачу.

  • Китай

Стародавнє китайське повір’я свідчить, що рослини з круглим листям, особливо з червоними або фіолетовими квітами, сприяє зростанню ваших багатств. Також вважається, що відчинення дверей запрошує до будинку добробут та удачу.

  • Англія

У Великій Британії вважають, що якщо покласти гроші в кишеню нового одягу, це принесе успіх. Також вважається, що вдягнути новий одяг на Новий рік — до фінансового добробуту наступного року.

  • Чехія

У Чехії вважається, що процвітання приносить риб’яча луска. Тому під час святкування Різдва її потрібно класти під тарілки.

  • Греція

Згідно з грецькими традиціями, гроші залучають більше грошей. Тому повністю спустошити кишені, гаманець чи банківський рахунок — до невдачі. Коли дарують гаманець, потрібно покласти всередину одну або дві монети, щоб залучити в нього гроші.

  • Туреччина

Згідно з турецькими повір’ями, якщо уві сні ви тримаєте в руці золото, ви заробите гроші в реальному житті. Інше повір’я стверджує, що коли свербить ліва долоня, це до грошей, а права — до витрат.

  • Аргентина

Аргентинський фольклор стверджує, що знайти гроші на тротуарі — до багатства. Але якщо витратити знайдене або повернути власнику, це може скасувати успіх. На Новий рік потрібно покласти гроші у взуття — це приносить процвітання.

  • Мексика

Згідно з мексиканською традицією, колір одягу на святковому обіді наприкінці року може вплинути на те, що відбудеться наступного року. Вважається, що жовтий приносить достаток, а червоний — любов і пристрасть. Також вважається, що свічки та квіткові композиції на столі приваблюють удачу та процвітання. Ще одна традиція свідчить, що після того, як ви підберете знайдені гроші, потрібно зробити на підлозі хрест — це принесе ще більше грошей.

  • Південна Африка

У південноафриканському фольклорі вважається, що грифи мають здатність бачити майбутнє завдяки своєму чудовому зору. Насправді National Geographic News повідомляє, що голови стерв’ятників як талісман на успіх купували азартні гравці, чим стимулювали незаконну торгівлю птахами, яким загрожує зникнення.

  • Тринідад і Тобаго

На Карибських островах Тринідад і Тобаго вірять, що якщо помітити коричневого павука у своїй оселі, ви отримаєте гроші. У відомому словнику Oxford Advanced Learner’s Dictionary навіть є запис під назвою "грошовий павук". За описом це маленький чорний або коричневий павук, який повинен приносити удачу з грошима. Однак зелений коник у вашому будинку вважається ознакою того, що ви втратите гроші.

Раніше ми розповідали, чому наші предки клали монети під поріг. Якщо ними правильно скористатися, монетки можуть принести багато користі.