Через гігантську "діру" на Сонці Землю накриє нова магнітна буря

Читать на русском
Автор
18283
На Сонці з’явилися "діри"
На Сонці з’явилися "діри". Фото nasa.gov

Магнітна буря буде середньої потужності

На Сонці утворилася величезна "діра", яка за розміром більша за Землю приблизно у 20 разів. Такий випадок за останній тиждень спостерігається вже вдруге, але раніше корональна "діра" була більша за Землю в 30 разів. У зв’язку з цим нашу планету незабаром накриє нова магнітна буря.

Сплеск геомагнітної активності очікується завтра, 31 березня. У цьому магнітна буря буде середньої сили. Інформація про це була опублікована у науковому журналі Science Alert.

"Корональні діри випускають у космос сонячний вітер, який може пошкодити супутники та викликати полярні сяйва, якщо вони досягнуть Землі", — йдеться у повідомленні.

"Діри" на Сонці можуть викликати дуже швидкі сонячні вітри зі швидкістю понад 800 кілометрів на секунду. Хоча форма цього утворення на світилі не є особливо примітною, але його розташування є досить цікавим.

Доцент кафедри космічної та кліматичної фізики Лондонського університетського коледжу Даніель Вершарен вважає, що швидкий вітер із цієї корональної діри прийде на Землю приблизно з вечора п’ятниці до ранку суботи, 1 квітня.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що вченим вдалося зазирнути всередину середньої корони Сонця і розглянути там щось схоже на "павутину". Вона складається з намагнічених плазмових структур, які своєю чергою постійно взаємодіють та з’єднуються.