Кінець місяця відзначиться потужною магнітною бурею: коли на неї чекати

Читать на русском
Автор
2743
Січень виявився багатим на геомагнітні шторми
Січень виявився багатим на геомагнітні шторми. Фото Вікіпедія

Геомагнітне поле знову піддасться коливанням

На початку 2023 року вже пройшла низка сильних магнітних бурь, але в січні очікується ще один неспокійний період, якщо говорити про космічну погоду. Ближче до кінця місяця відбудеться геомагнітний шторм, максимальний за потужністю. У цей день метеочутливі люди, скоріш за все, відчують дискомфорт.

Потужна магнітна буря очікується 23 січня 2023 року, згідно з даними ресурсу meteoagent. Йдеться про найвищий рівень геомагнітних коливань, що відповідає k-індексу 5. Триватимуть спалахи протягом одного дня.

Так, ще в неділю, 22 січня, динаміка геомагнітного тла спокійна (K-index 2, тобто низький рівень геомагнітного шторму). Однак у понеділок, 23 січня, відбудеться стрибок геомагнітних коливань до максимального рівня (K-index 5). На щастя, у вівторок, 24 січня, динаміка геомагнітних хвиль повернеться в колишнє русло і відповідатиме показникам, як у вихідні напередодні.

Додамо, що низька динаміка геомагнітних коливань зберігатиметься аж до кінця місяця. Тож магнітна буря 23 січня буде останнім неприємним періодом для метеозалежних людей у січні.

Раніше "Телеграф" розповідав, як можна боротися з неприємними наслідками від магнітних штормів людям із метеозалежністю.