У Києві військовий влаштував стрілянину в елітному ЖК: подробиці інциденту (відео)

Читать на русском
Автор
Конфлікт між військовослужбовцем та охоронцем
Конфлікт між військовослужбовцем та охоронцем. Фото Колаж "Телеграфу"

Чоловік намагався втекти від поліції

Днями жителів столиці стурбували звуки пострілів, що лунали на Печерську в елітному житловому комплексі. Конфлікт виник між військовослужбовцем та співробітником охорони ЖК.

У мережі з'явилися відео, де чоловік у військовій формі, який рухався на милицях, дістав пістолет і почав погрожувати охоронцю. Ситуація різко загострилася, коли чоловік здійснив постріл у повітря.

Подія сталася у ЖК "Бульвар Фонтанів" на вулиці Йоанна Павла ІІ, що розташований неподалік від станції метро "Звіринецька". Цей комплекс із закритою територією та підвищеною безпекою.

За однією із версією, чоловік, що стріляв, проживає у цьому ЖК. Він нещодавно отримав поранення на фронті. Розповідають, що після приїзду патрульних, чоловік почав тікати на авто, не зупиняючись на заклики з гучномовців.

За іншою версією, що на кадрах тільки частину інциденту. Відеозапис демонструє ескалацію конфлікту між двома чоловіками. Один з них, рухаючись на милицях, раптово дістав пістолет і спробував зненацька захопити іншого. "Жертва" спробувала протистояти, а "нападник" вистрілив у повітря.

Ще на одному відео видно, як темно-зелений позашляховик з розпізнавальними знаками ЗСУ рухається на великій швидкості. За ним слідкують три поліцейські автомобілі з увімкненими спецсигналами.

У ЗМІ повідомляють, що конфлікт дійсно виник між охоронцем ЖК та військовим, який перебуває в Києві на лікуванні. Про це Суспільному розповіла помічник чергового Катерина Шостак із Печерського управління поліції.

За її словами, поліція затримала чоловіка та вилучила в нього пістолет, який виявився не бойовим, а стартовим.

"Охоронець, на якого він напав, відмовився від написання заяви, оскільки вони давно знайомі. Сказав, що йому шкода військового", — повідомила Шостак.

Вона додала, що охоронець не отримав ніяких тілесних ушкоджень, а затриманого військовослужбовця передали на поруки військової частини.

Раніше "Телеграф" писав, що днями у Києві невідомий розпочав стрілянину на Русанівці. Він вистрелив у чоловіка та втік.