В Одесі 18-річний хлопець знайшов спосіб, як уникнути мобілізації: тепер йому загрожує строк

Читать на русском
Автор
711
Зняття відбитків пальців у 18-річного юнака Новина оновлена 17 червня 2024, 14:40
Зняття відбитків пальців у 18-річного юнака. Фото facebook/Поліція Одеської області

Підозрюваному вже обрали запобіжний захід

В Одесі 18-річний юнак пограбував жінку, завдавши їй збитків на 13 тисяч гривень, аби уникнути мобілізації. Його план полягав у тому, що з судимістю його не зможуть призвати до лав Збройних Сил України.

Про це інформує ГУ Національної поліції в Одеській області. Зазначається, що підозрюваному вже обрано запобіжний захід і йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Зазначається, що злочин стався у Приморському районі міста на вулиці Леонтовича. Помітивши жінку з гаманцем у руках, яка вийшла з магазину, юнак пішов за нею. Аж потім, дочекавшись слушного моменту, він вирвав з рук містянки майно та побіг у бік вулиці Канатної. Там, сівши на громадський транспорт, поїхав додому у Пересипський район.

Поліцейські після звернення 45-річної потерпілої оперативно встановили особу зловмисника та розшукали його — ним виявився 18-річний містянин.

Юнак не заперечував своєї вини та зізнався, що гаманець разом із грошима, документами, навушниками та мобільним телефоном, які в ньому знаходилися, він викинув. А свій вчинок він пояснив тим, що майно йому не було потрібне, він розраховував на те, що з судимістю за кримінальне правопорушення у майбутньому уникне мобілізації.

"Ми зібрали достатню кількість доказів і під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили зловмиснику про підозру за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України, а саме у відкритому викраденні чужого майна, тобто грабежі, вчиненому в умовах воєнного стану. Юнакові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років. За нашим клопотанням суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Місцезнаходження викраденого майна ми будемо встановлювати в ході слідства", — зазначила слідча територіального підрозділу поліції Ольга Лаврищук.

Раніше "Телеграф" писав, що у Києві затримали чоловіка, який поранив продавця квітів. Під час конфлікту зловмисник завдав декілька ударів ножем потерпілому. З'ясувалося, що продавець зробив зауваження нетверезому чоловіку, який непристойно себе поводив на людях.