Розрив яєчок і численні гематоми: у Києві однолітки жорстоко побили школяра (оновлено)

Читать на русском
Автор
8733
Булінг у столичній школі Новина оновлена 23 квітня 2024, 16:27
Булінг у столичній школі. Фото Колаж "Телеграфу"

Хлопчика залякала помічниця вчителя

У Києві однолітки жорстоко побили 13-річного хлопця, внаслідок підліток отримав розрив яєчок. Сталося це у школі №81.

Про це повідомляє мати потерпілого у закритій групі "Лікарі та пацієнти Києва" у Facebook. За словами матері, хлопчика сильно вдарили в пах, що призвело до гематоми та розриву оболонки всередині.

"Сильно вдарили в пах. Вже прооперували, бо була гематома та водянка яєчка та розрив оболонки всередині яєчка. Проблема з ногою. З того боку вона так і залишається сильно набряклою", — пише мати.

По одній із версій, інцидент стався через те, що інші учні подумали, що хлопчик ніби то дивився мультик російською мовою.

Мама хлопчика зазначає, що дитина тримала травму в таємниці протягом 10 днів, доки вона випадково не помітила. Він боявся, що мати знову звернеться до директора.

У хлопця сильний набряк ноги

"Проблема повторного булінгу у школі, залякала помічник вчителя. І він боявся, що я піду знову до директора. Минулого разу я писала заяву в поліцію, того хлопця поставили на контроль. Там було психологічне насилля сексуального характеру від старшокласника. Директора школи просила про чергування вчителів у школі на перервах… В цей раз помічник вчителя пила каву і жодного вчителя на перерві на коридорі", — розповідає мама потерпілого.

На ситуацію вже звернув увагу освітній омбудсмен.

Також Київська міська прокуратура повідомляє, що за заявою матері дитини вже проводиться досудове розслідування.

"За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Дніпровської окружної прокуратури проводиться досудове розслідування за фактом нанесення тілесних ушкоджень 13-річному підлітку в одній зі шкіл Дніпровського району Києва. (ч.1 ст. 125 КК України)", — йдеться у повідомлені.

У прокуратурі зазначають, що ювенальні прокурори та слідчі вживають усіх заходів для з'ясування, як дитина отримала тілесні ушкодження, а також для визначення ступеня їхньої тяжкості.

"Буде надано оцінку виконанню професійних та службових обов’язків особами, які займаються вихованням та навчанням дітей, оскільки обов’язок навчального закладу – забезпечити дітям здорові та безпечні умови навчання та виховання", — заявили у пресслужбі прокуратури.

Раніше "Телеграф" писав, що у Києві жорстока няня била дитину на очах у пасажирів. Відео викликало широкий суспільний резонанс і жінку, яка била дівчинку, вдалося "впізнати".