Прогулянка закінчилася у лікарні: у Дніпрі випущена на вулицю без намордника собака напала на дівчину (фото)

Читати російською
Автор

Власники випускали тварину на вулицю без нагляду

Стати жертвою агресивних тварин можна не тільки в екзотичних країнах, це може статись майже будь-де. Так, нещодавно у Дніпрі собака, яку власники випустили гуляти на двір саму та без намордника, напала на дівчину. Батьком постраждалої виявися власник декількох відомих у місті ресторанів Дмитро Подопригора.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook. За його словами, у результаті інциденту донька потрапила до лікарні.

Дівчина отримала травми

"Кілька днів тому під час прогулянки по вулиці я стикнувся з агресивною поведінкою собаки сусідів, але моя швидка реакція допомогла уникнути ускладнень. Але вчора моя донька теж зустріла цю "собачку", коли вигулювала Борю і, на превеликий жаль, і Даша, і наш пес Борис зазнали шкоди та обидва потрапили до лікарні", — підкреслив Подопригора.

Він також зазначив, що власники випускають цього собаку на вулицю самого і без намордника і навіть не знають, що ця порода входить до переліку потенційно небезпечних. Батько постраждалої підкреслив, що відповідний перелік затверджений на законодавчому рівні і власники таких собак зобов'язані виконувати особливі умови утримання. "Випускати такого пса на вулицю — 100% безвідповідальність, таке ставлення наражає на небезпеку оточуючих", — наголосив він.

Витяг з переліку потенційно небезпечних тварин

"Я ділюся цим зараз не заради покарання власника (принаймні на ньому зараз, як мінімум кримінальна відповідальність), а задля того, щоб в цілому підняти цю тему. Таке ставлення вважаю неприпустимим і небезпечним для суспільства. Найперше, що треба знати та не забувати, коли заводиш такого собаку — те, що вигул з намордником є обов’язковою умовою для вихованців, які належать до списку небезпечних. Дуже хотів би, щоб у нашому суспільстві зростала культура утримання тварин і ми виховували, в першу чергу, себе, та своїх собак, звісно", — написав Подопригора.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, що у Дніпрі жінка викинула собаку з вікна п'ятого поверху. Усе це відбувалося на очах інших містян.