Прогулянка закінчилася у лікарні: у Дніпрі випущена на вулицю без намордника собака напала на дівчину (фото)

Читать на русском
Автор
4677
Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Власники випускали тварину на вулицю без нагляду

Стати жертвою агресивних тварин можна не тільки в екзотичних країнах, це може статись майже будь-де. Так, нещодавно у Дніпрі собака, яку власники випустили гуляти на двір саму та без намордника, напала на дівчину. Батьком постраждалої виявися власник декількох відомих у місті ресторанів Дмитро Подопригора.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook. За його словами, у результаті інциденту донька потрапила до лікарні.

Дівчина отримала травми

"Кілька днів тому під час прогулянки по вулиці я стикнувся з агресивною поведінкою собаки сусідів, але моя швидка реакція допомогла уникнути ускладнень. Але вчора моя донька теж зустріла цю "собачку", коли вигулювала Борю і, на превеликий жаль, і Даша, і наш пес Борис зазнали шкоди та обидва потрапили до лікарні", — підкреслив Подопригора.

Він також зазначив, що власники випускають цього собаку на вулицю самого і без намордника і навіть не знають, що ця порода входить до переліку потенційно небезпечних. Батько постраждалої підкреслив, що відповідний перелік затверджений на законодавчому рівні і власники таких собак зобов'язані виконувати особливі умови утримання. "Випускати такого пса на вулицю — 100% безвідповідальність, таке ставлення наражає на небезпеку оточуючих", — наголосив він.

Витяг з переліку потенційно небезпечних тварин

"Я ділюся цим зараз не заради покарання власника (принаймні на ньому зараз, як мінімум кримінальна відповідальність), а задля того, щоб в цілому підняти цю тему. Таке ставлення вважаю неприпустимим і небезпечним для суспільства. Найперше, що треба знати та не забувати, коли заводиш такого собаку — те, що вигул з намордником є обов’язковою умовою для вихованців, які належать до списку небезпечних. Дуже хотів би, щоб у нашому суспільстві зростала культура утримання тварин і ми виховували, в першу чергу, себе, та своїх собак, звісно", — написав Подопригора.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, що у Дніпрі жінка викинула собаку з вікна п'ятого поверху. Усе це відбувалося на очах інших містян.