Втопила синів 6 і 7 років, сіла і розсміялася: що загрожує матері-вбивці з Рівненщини

Читать на русском
Автор
5885
Жінка після вбивства дітей поводилася неадекватно
Жінка після вбивства дітей поводилася неадекватно. Фото Kharkiv today

Сама виконавиця страшного злочину у всьому зізналася

42-річна мешканка Рівненщини втопила у річці своїх малолітніх синів. Її вже затримали правоохоронці.

Про страшну трагедію стало відомо ще 23 серпня, а 25 серпня ситуацію прокоментували у Рівненській обласній прокуратурі. Там повідомили, що жінці вручили підозру в умисному вбивстві двох малолітніх осіб (п.п.1,2 ч.2 ст. 115 КК України).

За даними прокуратури, того дня жінка зі своїми синами 7 і 6 років прийшла на водойму в районі колишнього кар’єру, щоб утопити їх.

"Старшого сина вона із застосуванням сили занурила у воду і утримувала його в такому положенні до моменту, поки він перестав чинити опір. Вийшовши на берег, взяла за руку меншого сина і повела його до дерев’яного помосту, під яким була значна глибина, і штовхнула у воду, знаючи, що той не вміє плавати. При цьому стояла на тому ж помості і споглядала неминучість утоплення", — зазначають силовики.

Водночас у поліції регіону повідомили, що на місце трагедії прибіг глава сімейства. Тіло одного з малюків він дістав із води сам, але врятувати його не вдалося. Тіло другої дитини знайшли водолази.

Сама виконавиця страшного злочину у всьому зізналася. Наразі вона перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

За інформацією "Суспільного", трагедія сталася у селі Сопачів. Як розповів журналістам староста села Сергій Бойко, жінка поводилася неадекватно — після подвійного вбивства вона сиділа та усміхалася.

"Видно, що зовсім поїхав дах. Ми її просили: скажи, де друга дитина? Вона не говорила спочатку. Потім розповіла, що кинула її далі", — сказав він.

Журналісти також з’ясували, що ще наприкінці минулого року горе-мати працювала вчителькою англійської мови у місцевому ліцеї, куди цього року збиралися піти і її діти.

Тепер їй загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або ж довічне ув’язнення.

Раніше "Телеграф" писав про те, що на Закарпатті у багатодітної матері поліція вилучила п’ятьох маленьких дітей.