На Одещині слідчий застрелив дівчину-поліцейську: суд виніс вирок

Читать на русском
Автор
24416
Пістолет (ілюстративне фото)
Пістолет (ілюстративне фото). Фото Відкриті джерела

На момент скоєння злочину засуджений мав звання "старший лейтенант поліції"

На Одещині, де напередодні топ-поліцейська потрапила в серйозну аварію, Савранський районний суд виніс вирок у іншій резонансній справі – про вбивство поліцейським своєї колеги.

Про це йдеться у вироку суду, згідно з яким правоохоронець отримав умовний строк.

Сама НП сталася у серпні 2022 року, у службовому приміщенні поліції. Засуджений на момент скоєння кримінального правопорушення обіймав посаду слідчого, мав звання "старший лейтенант поліції".

Встановлено, що офіцер зайшов у службовий кабінет, де перебували його колеги, зокрема 26-річна поліцейська дівчина. Засуджений поклав на стіл свою табельну зброю — пістолет "Макарова", який попри інструкції був без кобури. Потім вирішив сховати пістолет у сейф, розташований поруч із його робочим місцем.

"Вказаний пістолет був споряджений боєприпасами, а саме 8 патронами калібру 9х18 мм, з яких 7 були в магазині пістолета, а один, з невстановлених підстав, — у патроннику", — йдеться у вироку.

Коли фігурант справи взяв зброю до рук, щоб покласти в сейф, то необережно натиснув на спусковий гачок і вистрілив. Куля потрапила до голови потерпілої, яка від поранення загинула.

Суд визнав поліцейського винним у вбивстві з необережності (ч. 1 ст. 119 КК України). Йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років з випробуванням 3 роки. Також засуджений має сплатити сім’ї вбитої 1 млн грн як відшкодування моральної шкоди та 198 тис. 340 грн — матеріальної шкоди (похорон, пам’ятник тощо).

Раніше розповідалося про інший випадок убивства людини колегою: під Хмельницьким вихователька дитсадка позбавила життя вчительку, котра була коханкою її чоловіка.