Окупанти розстріляли українського полоненого за слова "Слава Україні"

Читати російською
Автор

Черговий матеріал для Гаазького трибуналу

Російські окупанти скоїли черговий страшний воєнний злочин. Вони розстріляли українського полоненого.

Про це повідомив український активіст і блогер Сергій Стерненко на своїй сторінці у Twitter.

"Ще один воєнний злочин росіян. Український військовий потрапив у полон. Після того, як він сказав "Слава Україні", росіяни вистрілили в нього і зняли це на відео", — пише блогер. Зазначимо, справжність відео не встановлена, місце та час зйомки наразі невідомі.

На відео відреагували в Офісі президента. Як написав голова Офісу Андрій Єрмак:

"Воєнні злочини культивуються на росії. І відбілюються їх пропагандою та міфами про "нацистів". Вбивство людини, яка потрапила в полон — ще один приклад цього. А ще — це приклад їх національної нікчемності та слабкості. За кожен такий воєнний злочин буде розплата. Ніхто не зможе сховатися від неї", — йдеться у повідомленні.

Скриншот

Український омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що відправив відео своїм іноземним колегам. За його словами, розстріл українського військовослужбовця, який потрапив у полон, — це порушення Женевських конвенцій.

"Це виявлення ницості та підлості. Коли у всьому світі слова "Слава Україні" викликають шану, повагу та гордість, росіяни за українське гасло розстрілюють…", — наголошує уповноважений.

У соцмережах також пишуть про це. Відомі блогери та журналісти публікують з цього приводу своє обурення. Відзначають героїзм чоловіка, який не побоявся сказати перед ворогом гасло "Слава Україні!".

Скриншот
Скриншот
Скриншот
Скриншот

Нагадаємо, що в катівнях окупантів знайшли засоби для сексуального насилля. Підозрюють, що керівництво окупантів видавало їх та сприяло усім можливим формам знущань.

Також нагадаємо, що у Києві запрацює Міжнародний кримінальний суд, який розслідуватиме воєнні злочини рф. МКС дозволить більш якісно притягнути росію до відповідальності за скоєні воєнні злочини.