Звірства росіян у Бучі: ЗМІ дізналися ім’я окупанта з гучного відео

Читать на русском
Автор
17459
Чингіз Атанаєв
Чингіз Атанаєв

Журналісти впізнали особу окупанта, причетного до розстрілів у Бучі

Журналістам вдалося впізнати особу російського окупанта, який був причетний до розстрілів мирних жителів у Бучі.

За даними російського видання "Важливі історії", йдеться про 37-річного уродженця Магадана Чингіза Атантаєва.

20 березня американське видання The NYT оприлюднило статтю, де розповідається історія про розстріл дев’яти мирних українців. Їх вивели у двір однієї з будівель, а потім допитали та вбили.

У статті також є кадри, що зображують російських десантників, особи яких спромоглася зняти одну з камер спостереження. За допомогою сервісів розпізнавання осіб та зібраної інформації журналістам вдалося дізнатися, що одного з них звати Чингіз Атанаєв.

Він народився в Магадані, але вже багато років живе у Пскові, де дислоковані 104 та 234 десантно-штурмові полки (в/ч 32515 та в/ч 74268).

У соцмережах Атанаєв підписано на численні групи, пов’язані з армією та зброєю. Журналістам також вдалося пов’язати з його дружиною Тетяною Чеснак, але та інформацію із західних ЗМІ назвала "фейком", проте навідріз відмовилася надавати контактні дані чоловіка.

Зазначимо, що майже на місяць раніше черговий доказ злочинів росіян під Києвом публікував і телеканал CNN. Журналістам вдалося відзняти за допомогою дрону відео, де було зафіксовано деяких ворожих військовослужбовців.