Накличете негаразди: скільки можна стояти ялинці в будинку

Читать на русском
Автор
2802
Ялинку можна тримати до Старого Нового року (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 10 січня 2024, 09:53
Ялинку можна тримати до Старого Нового року (зображення створено за допомогою ШІ)

Ми підкажемо, скільки часу можена тримати вдома ялинку

Новорічна ялинка — це невід'ємний атрибут святкування Нового року і Різдва. Вона символізує радість, щастя і удачу. Однак, існує ряд народних повір'їв, які пов'язані з ялинками. Одне з них — це прикмета про те, скільки часу можна тримати ялинку в будинку.

Які прикмети існують

За народними повір'ями, ялинку можна тримати в будинку не більше 14 січня, тобто до Старого Нового року. Вважається, що якщо ялинка простоїть в будинку довше, вона може притягнути до дому нещастя.

Існує також повір'я, що ялинка повинна стояти в будинку не менше 7 днів. Вважається, що за цей час ялинка вбере в себе всю негативну енергію з дому і очистить його.

Чому існує така прикмета?

Існує кілька причин, чому існує така прикмета. По-перше, ялинка є символом зими, а зима — це час спокою і відпочинку. Після Нового року і Різдва наступає новий період, який вимагає нових сил і енергії. Тому ялинку потрібно прибрати, щоб вона не заважала новому циклу життя.

По-друге, ялинка — це рослина, яка має певну енергію. Вважається, що ця енергія може бути як позитивною, так і негативною. Якщо ялинка простоїть в будинку занадто довго, вона може накопичити негативну енергію, яка може негативно позначитися на житті домочадців.

Що робити, якщо хочеться довше тримати ялинку?

Якщо ви хочете довше тримати ялинку в будинку, ви можете дотримуватися наступних порад:

  • Регулярно поливайте ялинку. Це допоможе їй залишатися свіжою і красивою.
  • Не ставте ялинку біля батареї або іншого джерела тепла. Це може призвести до того, що ялинка швидко висохне.
  • Приберіть з ялинки всі іграшки, які можуть викликати у вас негативні емоції.

Найголовніше — це вірити в те, що приносить вам щастя. Якщо ви вважаєте, що ялинка може принести вам удачу, навіть якщо ви її приберіть після Нового року, то не варто слухати прикмети.

Раніше ми розповідали, чому не можна дарувати квіти в горщику.