Не сідайте на край столу та не пропонуйте гостинці: що не можна робити, коли вдома гості

Читать на русском
Автор
1374
Прикмети, пов'язані з гостями
Прикмети, пов'язані з гостями. Фото freepik.com

Як можна накликати біди та нещастя в дім

Гості в багатьох культурах вважаються найважливішою частиною життя. Приймати їх у себе вдома — це честь для кожної родини. Раніше ми розповідали, чому не можна носити старі речі. Тепер поговоримо, що робити не варто, коли вдома гості за народними прикметами.

Існує безліч прикмет, що пов'язані з гостями. Також є багато заборон. Ними поділилися на Uaportal.

Що не можна робити, коли вдома гості

  • Не можна відпускати гостя, якщо він залишив щось важливе у вас вдома. Якщо гість забув гаманець чи гроші, він повинен повернутися та забрати це. Якщо ж він піде, забувши щось важливе це вважається поганою прикметою.
  • Коли у вас вдома гості, не варто сідати на край столу. Це вважається поганим знаком. Господар повинен сидіти по центрі стола. Це свідчить про гостинність та повагу до гостей.
  • Не можна виходити з дому, якщо гості ще не доїли. Це вважається неввічливим. А також це погана прикмета — можна спричинити образу людей на вас.
  • Не давайте гостям те, що вам не смакує. Так можна залучити нещастя в дім. Варто переконатися, що все, що ви даєте гостям, подобається не лише їм, а й вам.
  • Не можна приносити пустий посуд з балкона. Це може привернути у ваш дім невдачі та нещастя. Це пов’язано з тим, в давнину на Близькому Сході пустий посуд використовували для того, щоб збирати воду під час дощу. Тому зараз це вважається поганою прикметою.
  • Не варто відпускати гостей, якщо на вулиці буря. Навіть якщо їм вже час йти, не можна цього робити. Так можна прикликати нещастя в дім. Краще зачекайте закінчення бурі.

Раніше "Телеграф" розповідав про прикмети, пов’язані з першою повнею 2024 року. Вовчий місяць випадає на 25 січня та в цей день варто відмовитися від деяких звичних справ.