Це те, що ви не знаєте про миття підлоги старим одягом - і чому ви повинні припинити це робити негайно

Читать на русском
Автор
1659
Старі футболки – це дешевий і доступний спосіб прибирання (фото створене з допомогою ШІ)
Старі футболки – це дешевий і доступний спосіб прибирання (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Звичка, яка трансформувалася у повсякденне життя

У сучасному світі існує безліч засобів для прибирання, які дозволяють швидко і легко очистити будь-яку поверхню. Однак у багатьох українських домівках досі можна зустріти старі футболки, які використовуються для миття підлоги.

Цей спосіб прибирання є досить поширеним, але чи є він безпечним і чи не суперечить він народним прикметам? Розбираємо разом з nashemisto.dp.

Народні прикмети

За деякими народними прикметами, миття підлоги старими футболками може призвести до таких наслідків:

  • Часті хвороби домочадців. Старі речі людей, які використовують для миття підлоги, накопичують негативну енергію, яка може негативно впливати на їх здоров'я.
  • Нещасливе заміжжя для дівчинки. Якщо в родині є дівчинка, то миття підлоги старими футболками може призвести до того, що вона буде нещасливою в особистому житті.

Ці прикмети мають давню історію і ґрунтуються на народних уявленнях про енергетичні властивості речей. Так, вважається, що старі речі, які вже втратили свою початкову форму і колір, накопичують негативну енергію. Ця енергія може негативно впливати на здоров'я і долю людей, які живуть у будинку.

Гігієнічні причини

Крім народних прикмет, існують і гігієнічні причини, чому не варто мити підлогу старими футболками.

  • Підлога може залишитися брудною.
  • На підлозі можуть залишитися бактерії.

Гігієнічні причини пов'язані з тим, що старі футболки часто не є новими і не пройшли належної обробки. Вони можуть містити бруд, пил і бактерії, які можуть потрапити на підлогу і викликати захворювання.

Отже, на основі вищевикладеного можна зробити висновок, що мити підлогу старими футболками не є безпечним і гігієнічним. Краще використовувати для цього спеціальні ганчірочки або швабру.

Якщо ви все ж таки вирішите мити підлогу старими футболками, то перед використанням їх слід ретельно помити з використанням миючого засобу. Також важливо регулярно міняти футболки, щоб не допустити поширення бактерій.

Раніше "Телеграф" розповідав, про те чому старі речі не слід перетворювати на ганчірки. Окрім цього, вас може зацікавити стаття про предмети на робочому столі, які відлякують багатство.