Про що можуть попередити павуки в домі: народні прикмети та вірування

Читать на русском
Автор
1543
Є багато прикмет, пов’язаних з павуками
Є багато прикмет, пов’язаних з павуками. Фото Freepik

Найцікавіші народні прикмети про павуків

У кожного в будинку є павуки, ми весь час їх позбавляємося, прибираємо, але вони час від часу з’являються знову. Наші пращури спостерігали за цими комахами і вірили в прикмети, які з ними пов’язані.

Як виявилося, павуки в домі можуть попереджати нас про важливі знаки, події та речі, пише rbc.ua. Давайте розбиратися у всіх прикметах, пов’язаних із павуками.

Народні прикмети про павуків

Дивно, але якщо побачити в будинку павука – це добрий знак. Павуки, які оселилися у вашому будинку, приносять у нього щастя, достаток та любов. А павутиння по кутах та у засіках — забирає усю негативну енергію.

Однак, якщо побачили павука на кухні, це вже не дуже добре. Згідно з прикметою, в сім’ї можуть початися проблеми, можливо з’явився хтось третій, хто хоче зруйнувати вашу пару.

Побачити павука у ванній кімнаті – до витоку грошей з дому. Також це може бути попередженням про те, що скоро доведеться витратити круглу суму.

Павук у спальні – гарна прикмета, яка обіцяє парі щастя. А якщо ви самотні й у вашій спальні завівся павук — незабаром зустрінете кохання.

Побачити павука в коридорі – важливий знак, який говорить про те, що на порозі вашого будинку може з’явитися непроханий гість чи заздрісник.

Якщо побачили павука, що плете павутину — швидко загадуйте бажання і воно обов’язково здійсниться.

Чи можна вбивати павуків?

З приводу вбивства павуків є багато забобонів та прикмет. Так, згідно з однією з народних прикмет, вбивство павука викликає дощ, найчастіше затяжні дощі з бурями.

Також є прикмета, що вбивши павука, вам буде прощено 40 гріхів.

А є прикмета, яка каже, що вбивати павуків не можна, бо назвете на себе неприємності та невдачі.

Якщо вбили павука випадково — подумки тричі попросіть вибачення і відведете від себе біду.

Раніше "Телеграф" розповідав про народні прикмети, чому не можна дивитися в розбите дзеркало. Як вірили наші пращури, це може роздробити душу.