Киньте щіпку через ліве плече: чому розсипати сіль погана прикмета, і як запобігти наслідкам

Читать на русском
Автор
Наші пращури вірили, що розсипана сіль — не на добро
Наші пращури вірили, що розсипана сіль — не на добро. Фото Freepik

А ви знали, що буде, як розсипати сіль?

В українській культурі з давніх-давен укоренилося багато народних прикмет і вірувань. Серед них є ті, що стосуються до солі. Наші пращури помітили, що розсипати сіль — погана прикмета.

Забобони щодо солі з’явилися неспроста, адже з давніх-давен сіль вважалася дуже цінним продуктом, пише obozrevatel.com. А недбале ставлення до неї засуджувалося.

Розсипати сіль — погана прикмета

Наші пращури вважали, що розсипання солі може принести людині нещастя і накличе на неї гнів вищих сил. Розсипану сіль пов’язували з присутністю в будинку нечистої сили та злих духів. Наші пращури вірили, що нечиста сила використовувала розсипану сіль як ворота, щоб потрапити до оселі. Тому після того, як хтось із домочадців розсипав сіль, у будинку починалися різні нещастя, невдачі, сварки та скандали.

Водночас наші предки вірили й у своєрідні "антидоти" від розсипання солі. Так було прийнято кидати щіпку розсипаної солі через ліве плече, таким чином відкидаючи від себе злу енергію і запобігаючи лихам у домі. Крім того, наші предки носили амулети та обереги з сіллю, щоб захищатися від нечистої сили.

Раніше "Телеграф" розповідав про народні прикмети, чому не можна дивитися в розбите дзеркало. Наші пращури вірили, що розбите дзеркало може роздробити душу.