Навіщо молодят обсипати рисом, а сіль кидати через ліве плече: незвичайні прикмети про їжу

Читать на русском
Автор
542
Рис іноді використовують у весільних обрядах
Рис іноді використовують у весільних обрядах. Фото pexels.com

Вірити прикметам чи ні – справа кожного

Здавна існують забобони, які стосуються хліба. Проте "зачепила" народна мудрість й інші продукти харчування.

Як пише Farmers Almanac, є шість неймовірних прикмет про їжу. Забобони стосуються як овочів із фруктами, так і круп із приправами.

Часник

Вважалося, що часник відганяв вампірів та зло. Ймовірно, така прикмета сформувалася через корисні властивості овочів. У Європі часник активно використовували для людей, що заразилися, під час чуми. Тоді як у Румунії часник засовували до рота померлій людині, думаючи, що так захистять її від злих духів та ризику перетворитися на вампіра.

Сіль

Один ыз найпопулярніших забобонів: якщо розсипали сіль, то треба кинути її через ліве плече правою рукою. Вважається, що диявол ховається над лівим плечем, а ангел – над правим. Мовляв, кинувши сіль у біса, той засліпне і не забере твою душу.

Хліб

Прикмета говорить, що якщо розрізати буханець хліба і побачити в середині велику дірку, хтось із ваших знайомих помре. Отвір символізує труну. Звичайно, варто ставитись до подібних забобонів критично.

Рис

На весіллі молодят обсипають рисом. Вважається, що це принесе новій парі багатство та щастя.

Гострий перець

Згідно з прикметою, не можна давати гострий перець у руки другові, інакше посваритеся. Краще покласти овоч на стіл, а звідти людина візьме перець своїми руками.

Банани

Вважається, що розрізати банан ножем – до невдачі. Краще розламувати фрукт на частини. У рибалок є забобони, що забороняють брати цей плід на корабель. Є думка, що човни, які перевозять банани, погано ловлять рибу. Прикмета виникла на початку 18 століття, коли дерев’яні човни в Карибському морі мали доставляти банани до того, як вони зіпсувалися, через що чоловіки на борту просто не встигали порибалити. Інша теорія полягає в тому, що банани виділяють газ, який може бути небезпечним для працівників на нижній палубі.

Раніше "Телеграф" розповідав про цікаві прикмети, що стосуються рослин та трав. Деякі квіти, на думку езотериків, залучають до будинку багатство.