До Землі наближається дводенна магнітна буря: "накриє" ще цього тижня

Читать на русском
Автор
15207
Сонячний вітер рухається у бік нашої планети
Сонячний вітер рухається у бік нашої планети. Фото Freepik

Збурення магнітного поля можуть відчути метеочутливі люди

Вчені попереджають, що незабаром Землю накриє магнітна буря, тривалістю в 2 дні. Плазма, викинута Сонцем, досягне нашої планети ще цього тижня — магнітне збурення відчується вже у неділю, 26 лютого.

Про це повідомляє сайт відстеження космічної погоди Space weather. Наразі відомо, що це буде незначна геомагнітна буря класу G1, яка класифікується як "слабка". Її наслідки відчуватимуться протягом 26-27 лютого (неділя, понеділок).

Метеочутливим людям

Попри все, сонячний вітер, який рухається до Землі, може спровокувати незначні перебої у роботі зв’язку та негативно вплинути на самопочуття метеочутливих людей. Під час геомагнітних бур вони зазвичай скаржаться на головний біль, запаморочення й нудоту, невиправдану втому, загострення хронічних хвороб тощо. В такі дні медики в основному рекомендують:

  • намагатися не нервувати;
  • більше відпочивати;
  • не пити кави та алкоголю, відмовитися від куріння;
  • не перевантажувати свій організм;
  • тримати під рукою запас необхідних ліків.

Раніше вчені заявляли, що до кінця лютого нових збурень вже не очікується — наступна магнітна буря мала дістатися до Землі лише з настанням весни. Загалом у березні прогнозують декілька сонячних спалахів, які почнуться ще в перших числах місяця.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.