Землю накриє дводенна потужна магнітна буря: відома дата

Читать на русском
Автор
48417
Насувається сильний геомагнітний шторм
Насувається сильний геомагнітний шторм. Фото nasa.gov

Метеочутливі люди можуть зіткнутися із погіршенням самопочуття

Цього місяця очікується кілька магнітних бур, багато з яких особливо відчують метеозалежні люди. Найближча дата сильного геомагнітного шторму, як свідчить календар магнітних бур на листопад-2022, очікується з 18 по 19 число. Інтенсивність активності на Сонці буде максимальною протягом двох діб.

Про це попереджає ресурс meteoagent. За його даними, 18-19 листопада відбудуться спалахи на Сонці високого рівня та k-індексу 5, тобто це досить потужний вид геомагнітної активності.

Так, у п’ятницю та суботу динаміка геомагнітних коливань перебуватиме на максимумі, хоча за день до цього, 17 листопада, рівень сонячної активності у кілька разів нижчий. Варто відзначити, що стихне геомагнітний шторм так само різко, як і виник. За даними ресурсу, вже в неділю, 20 листопада, активність Сонця знову опиниться на низькому рівні.

Варто зазначити, що це не остання магнітна буря цієї осені. Докладніше про те, коли очікуються геомагнітні шторми у листопаді, раніше розповідав "Телеграф". Також ми повідомляли, як можна зменшити неприємні відчуття від сонячної активності у подібні дати.