Чому не можна зашивати одяг на собі: названо головну небезпеку

Читати російською
Автор

Мало хто знає, чому не можна зашивати одяг на собі.

"Не ший на собі", або "Не їж із ножа" — напевно кожен хоч раз у своєму житті чув подібні заборони від своєї мами чи бабусі. Проте конкретних причин цих заборон, крім звичайно про "злість" або "невдачі на 100 років", ніхто не називав. А все тому, що мало хто їх знає, а якщо хтось і знав, то напевно вже й не пам’ятає. Про те, чому їсти з ножа не можна, ми вже розповідали раніше, а тепер настав час розібратися з ниткою та голкою.

Забобони, що не можна зашивати одяг на собі існують дуже давно, і в народі вірять, що подібна дія може призвести до серйозних неприємностей. Що ж кажуть народні прикмети, пише Ukr.Media.

Чому не можна зашивати одяг на собі

  • Зашивання одягу перед дорогою обіцяло нещасний випадок у дорозі. Якщо в процесі нитка заплутувалась, то вважалося, що мандрівник заблукає.
  • Більш сучасне трактування каже, що у такому разі людина обов’язково забуде щось важливе.
  • Ну і куди ж без прикмет про втрату щастя, труднощі в кар’єрі чи особистому житті. Особливо це стосується заміжніх жінок.
  • Особлива небезпека таїлася для вагітних. Майбутнім мамам взагалі не бажано орудувати ниткою з голкою, адже, крім попередніх прикмет, вона може зашкодити своїй дитині. Також прикмети говорили і про тяжкі пологи, або, що малюк може заплутатися у пуповині.

Раніше, "Телеграф" писав про речі, здатні відлякувати удачу та гроші. Що не можна зберігати в будинку, щоб не накликати на себе лихо — читайте у нашому матеріалі.