Чому не можна зашивати одяг на собі: названо головну небезпеку

Читать на русском
Автор
3526
Не можна зашивати щось перед дорогою
Не можна зашивати щось перед дорогою

Мало хто знає, чому не можна зашивати одяг на собі.

"Не ший на собі", або "Не їж із ножа" — напевно кожен хоч раз у своєму житті чув подібні заборони від своєї мами чи бабусі. Проте конкретних причин цих заборон, крім звичайно про "злість" або "невдачі на 100 років", ніхто не називав. А все тому, що мало хто їх знає, а якщо хтось і знав, то напевно вже й не пам’ятає. Про те, чому їсти з ножа не можна, ми вже розповідали раніше, а тепер настав час розібратися з ниткою та голкою.

Забобони, що не можна зашивати одяг на собі існують дуже давно, і в народі вірять, що подібна дія може призвести до серйозних неприємностей. Що ж кажуть народні прикмети, пише Ukr.Media.

Чому не можна зашивати одяг на собі

  • Зашивання одягу перед дорогою обіцяло нещасний випадок у дорозі. Якщо в процесі нитка заплутувалась, то вважалося, що мандрівник заблукає.
  • Більш сучасне трактування каже, що у такому разі людина обов’язково забуде щось важливе.
  • Ну і куди ж без прикмет про втрату щастя, труднощі в кар’єрі чи особистому житті. Особливо це стосується заміжніх жінок.
  • Особлива небезпека таїлася для вагітних. Майбутнім мамам взагалі не бажано орудувати ниткою з голкою, адже, крім попередніх прикмет, вона може зашкодити своїй дитині. Також прикмети говорили і про тяжкі пологи, або, що малюк може заплутатися у пуповині.

Раніше, "Телеграф" писав про речі, здатні відлякувати удачу та гроші. Що не можна зберігати в будинку, щоб не накликати на себе лихо — читайте у нашому матеріалі.