У Франції хлопець убив вчителя у школі та поранив людей: без росії не обійшлося

Читать на русском
Автор
2034
У Франції хлопець напав на вчителя
У Франції хлопець напав на вчителя. Фото bfmtv.com

Підозрюваного затримали співробітники поліції

У французькій школі Гамбетта-Карно у місті Аррас хлопець із ножем у руках напав на вчителя та ще кількох людей. Внаслідок події є загиблий та поранені.

Про це у п’ятницю, 13 жовтня, пише BFMTV. Наголошується, що серед учнів, на щастя, ніхто не постраждав.

"Під час нападу загинув професор літератури. Поранено також двох співробітників школи, стан одного з них оцінюється як критичний. З учнів школи ніхто не постраждав", — йдеться у повідомленні.

Передбачуваний злочинець – колишній учень середньої школи Гамбетта-Карно. Чоловік, 20 років, чеченець за походженням, народився у росії. Під час нападу він кричав "Аллах Ахбар".

Наразі відомо, що двоє постраждалих зараз перебувають в операційній. Йдеться про професора та охоронця. Один із них отримав поранення у груди та живіт. Другий отримав поранення сонної артерії.

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен на своїй сторінці в соцмережі X (колишній Twitter) повідомив, що підозрюваного затримали співробітники поліції. Розслідуванням займається Національна антитерористична прокуратура.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в одній зі шкіл у Сербії підліток почав стріляти по людях, внаслідок чого загинули щонайменше десять людей. Як виявилось, семикласниць приніс до школи пістолет свого батька та відкрив стрілянину.