Гучне вбивство двох дівчат у Києві: суд виніс вирок

Читать на русском
Автор
3347
Обвинувачені у вбивстві двох дівчат на Подолі
Обвинувачені у вбивстві двох дівчат на Подолі. Фото t.me/kyiv_pro_office

До вбивства зловмисників спонукали мобільні телефони та трохи грошей, які мали при собі загиблі

Обвинуваченим у вбивстві двох дівчат, яке сталося на Подолі у Києві ще на початку січня 2020 року, суд нарешті виніс вирок. Чоловіка ув'язнили довічно, а його спільницю до 13 років позбавлення волі.

Про це у понеділок, 20 червня, повідомила Київська міська прокуратура у власному Telegram-каналі.

Надійне джерело новин про війну — підпишись на наш Telegram

За даними слідства, чоловік та його спільниця орендували на Подолі квартиру на кілька діб й запросили туди двох дівчат 2000 та 2003 років народження. Вже у квартирі підозрювані з ножем напали на дівчат, адже ті мали мобільні телефони, недорогі прикраси та якісь гроші при собі.

Старшій з дівчат (19-річній) пара завдала 17 ножових ударів в шию та груди, а молодшій (16-річній) нанесли 28 ударів в шию. Шансів вижити у них не було, обидві дівчини загинули на місці.

У ході слідства також з'ясувалося, що пара зловмисників у 2019-му році з корисних мотивів напала ще на одного мешканця столиці.

За вироком суду, чоловіка засудили до довічного позбавлення волі, його спільницю — до 13 років позбавлення волі. Їх дії кваліфікували за трьома сттаттями Кримінального кодексу України:

  • п. п. 1, 6, 12, ч. 2 ст. 115 (умисне протиправне заподіяння смерті двох осіб, вчинене з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб),
  • ч. 4 ст. 187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя та здоров'я особи, яка зазнала нападу, та з погрозою застосування такого є насильства (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаному із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень),
  • ч. 2 ст. 186 КК України (відкрите викрадення чужого є майна (грабіж), вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що троє російських солдатів на очах у дівчини зґвалтували її матір та молодшу сестру, якій було лише 15 років. Окупанти з особливим цинізмом били та ґвалтували обох, внаслідок чого жінка та неповнолітня дівчина померли.