Українку зарізали в Польщі, ще одну поранено: що сталося

Читать на русском
Автор
3979
В обох постраждалих були маленькі діти
В обох постраждалих були маленькі діти

Підозрювані були оперативно затримані

У п’ятницю, 3 червня, у польському місті Нацпіль сталася трагедія за участю українських громадян — дві наші співвітчизниці були поранені під час поножовщини. На жаль, через серйозні поранення 29-річна жінка померла, її подруга перебуває в лікарні після операції.

Більше деталей інциденту розкрили у місцевому виданні TVN24, передає "Телеграф".

Актуальні новини про все і одразу – підпишись на наш Telegram

Як пояснили в поліції Плонська (більше місто поряд з Нацпольськом), до будинку, де жінки проживали близько трьох місяців разом зі своїми маленькими дітьми, прийшли двоє чоловіків. Внаслідок недовгої розмови в хід пішов ніж, яким і поранили обох українок.

За словами комісара поліції Кінги Дренжек-Змисловської, після скоєння злочину підозрювані одразу зникли у невідомому напрямку на автомобілі. Проте вже на дорозі за містом їхня машина з’їхала у кювет, що допомогло поліцейським затримати одного з втікачів. Другого винуватця шукали трохи довше — він утік пішки, спробувавши втекти в сусідньому місті.

Напад на українок в Польщі
Машина втікачів

Відомо, що один із підозрюваних також громадянин України. Про другого говорять лише "іноземець", адже документів при собі чоловік не мав. Проте виключати, що і він є нашим співгромадянином, не можна.

До речі, обидва нападники перебували у стані алкогольного сп’яніння. Що спонукало їх до такого вчинку, зараз з’ясовують правоохоронці.

Напад на українок в Польщі
Один із затриманих підозрюваних

Варто зазначити, що разом із жінками жили п’ятимісячний малюк та дитина у віці двох з половиною років. Вони також доставлені до лікарні, де їх обстежили лікарі. 21-річній жінці, яка зазнала нападу, вдалося вижити.

Нагадаємо, що це далеко не перший злочин українців за кордоном під час війни. Раніше "Телеграф" розповідав про масову бійку в столиці Австрії, внаслідок якої постраждали двоє місцевих жителів. Винуватці ж втекли з місця злочину на машині з українськими номерами.