росія у вогні: через масштабні пожежі вигорають села (фото, відео)

Читать на русском
Автор
44514
Одне з міст Красноярського краю вночі
Одне з міст Красноярського краю вночі

Згоріли вщент або пошкоджено понад п’ятсот житлових будинків

У росії не припиняються масштабні пожежі як у лісових масивах, так і в містах. Так, у Красноярському краї та сусідній Іркутській області спалахують одне за одним невеликі міста.

Відео загорянь публікують місцеві жителі та ЗМІ у мережі.

Регіональний уряд Краснодарського краю повідомляє про пожежі у 16 населених пунктах. У деяких із них вигоріли всі будинки, у частині — вулиці. У столиці регіону – Красноярську – вогонь довелося гасити відвідувачам парку. Навіть місцеві ЗМІ повідомляють, що для гасіння пожеж не вистачає людей та техніки.

У місті Уяр у селищі Заозерному мешканці гасять палаючі будинки з цебер, залучаючи до цього навіть дітей. Тут згоріло вже 45 будинків та горить ліс навколо.

У сусідньому регіоні — Іркутській області спалахнуло садове товариство в Братську, де знаходяться не лише дачі, а й житлові будинки — людей екстрено евакуюють.

Красноярськ та Братськ на карті росії
Красноярськ та Братськ на карті росії

Загалом у Красноярському краї пошкоджено або повністю згоріло понад 518 будинків, 309 будівель, 61 машина. Пожежа у лісі налічує тисячу гектарів. Постраждали як мінімум 19 людей, включаючи шістьох пожежників. Загинуло, за попередніми даними, семеро людей.

Раніше "Телеграф" повідомляв про безліч пожеж на російських інфраструктурних об’єктах. Зокрема, у Брянську горіла нафтобаза. Також почастішали випадки підпалу військкоматів по всій країні-окупанті.